sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Get Connected!

Ostin hetki sitten parit Applet Mustanpekan leasinginä ollakseni enemmän connected. Päätin alkaa blogaamaan viime keväiseen tahtiin ja käyttämään sosiaalisia medioita aktiivisemmin. Olinkin selvästi menettänyt tuntumaani ja päästänyt digitaalisen minäni rapistumaan. Nyt haluan korjata tilanteen.

Online vaikuttaminen on suhteiden luomisen JA ylläpitämisen kannalta kovin juttu. Kun kaksi vahvan digitaalisen minän omaavaa (ja toisensa tuntevaa) persoonaa kohtaa, päästään helposti syvällisiin keskusteluihin ilman smalltalk-esileikkivaihetta. Kertomalla omasta kehityksestään ja jakamalla kovimpia oppejaan netissä antaa muille jatkuvasti signaalia siitä, että on tutustumisen arvoinen myös offlinessa. Vastaavasti tiiviskin ihmissuhde etääntyy helposti fyysisen etäisyyden kasvaessa, jos digitaalinen kommunikaatio on heikkoa (tästä liiankin omakohtaista kokemusta). Siksi aina ensimmäisenä vanhan frendin kohdatessani kysyn, että seuraako hän blogia saadakseni käsityksen, että onko vastassani päivitetty kuva minusta, vai joku Pessi2010 versio.

Joku kehityksen edelläkävijä kertoi minulle taannoin, että facebook on out. Menneen talven lumia. Olin hieman ymmälläni tästä näkemyksestä, kun musta edelleen tuntuu Everett Boguen dissauksista huolimatta, että kyseessä on varsin pätevä kommunikointikanava. Tajusin ystäväni näkemyksen päivitettyäni laitteistoni ja siirryttyäni lähes jatkuvaan online tilaan. Jos Facebookkia käyttää statistimaisesti eli lukee vain muiden päivityksiä vartin välein, niin todennäköisesti ei ole kovin juttu ikinä. Ellei ole siivonnut ankaralla kädellä spämmääjiä piiloon omasta kaverilistastaan, niin aikamoista hyödyttömässä infossa kahluutahan se on. Suuri erotus tulee tässä: Jos pyrkii vaikuttamaan aktiivisesti niissä kanavissa mitä käyttää, niin alkavat tuntua hieman olennaisemmilta. Ei ehkä maailman uusin juttu, mutta mulle aikamoinen fiilisoivallus! Sitä paitsi onlinessa hyviä juttuja jakamalla pystyy luomaan helpoiten passiivisen tavan jatkuvaan hyväntekijyyteen.

Statismi tuntuu missä tahansa ympäristössä lamelle. Vaikuttaminen ja osallistuminen on se tapa saada elämään enemmän fiilistä!

2 kommenttia:

  1. Mul on paljon Facebook-kavereita, mut ne joiden päivitykset on vähänkin turhia, en välttämättä unfriendaa niitä, vaan yksinkertasesti piilotan niiden päivitykset mun newsfeedista. Pikkuveli näytti et siinä on sellanen ruksi-nappi, kunkin päivityksen kohdalla, mikä tulee näkyviin kun siirtää hiiren osoitinta kyseisen päivityksen oikeaan ylänurkkaan. Siitä saa sitten valita haluaako esim. bannata kyseisen kaverin omasta newsfeedista. Mulla on enää varmaan parikymmentä kaveria, ainakin alle 50, joiden päivitykset edes voi päästä mun feediin. Yksikin lame päivitys, niin bannaan heti lopullisesti. Niin teen muuten offlinessakin. Yksikin tyhmä ajatus kertoo tyypistä ja etenkin sen elämäänsä valitsemista vaikutteista vähän liikaa.

    VastaaPoista
  2. Toi on niiiin totta. Kun lisäät frendeiks jengiä jolla on jotain annettavaa ja hakkaat aikas sitä ruksia ahkerasti niin se FB seinä alkaa oleen aika mielenkiintonen oppimiskanava.

    VastaaPoista