lauantai 7. elokuuta 2010

Seikkailu Suur-Saimaalla

Yhdistettynä Saimaan huikea luonto, lämpimät vedet ja loistava porukka oli viikon venereissu Saimaalla kaiken kaikkiaan parasta ikinä. Siispä luvassa pieni lomaraportti.

Venekuntamme koostui menestyksenjanoisista nuorista yrittäjistä. Suurimpina yhdistävinä tekijöinä positiivinen asenne ja korkeat tavoitteet. Kun Saimaa lehden toimittaja haastatteli meitä retken päätyttyä ja kysyi negatiivisia kokemuksia reissulta, oli vastaus selkeä. Ei ole negatiivisia kokemuksia vaan hauskoja ja opettavaisia tapahtumia. Asenne ratkaisee.

Matkan ehdottomasti villein kokemus oli Asta-myrsky Savonlinnassa. Olavinpäivän juhlat päättyivät monelta kesken, kun koko kaupunki pimeni ja ravintolat sulkivat ovensa. Juhlatuulella ollutta venekuntaamme ei myrskyt pidätelleet vaan jatkoimme tanssimista kadulla ja päädyimme Itä-Savo lehden sivuille. Kuvia Asta-myrsky galleriassa.

Loppuhuipennuksemme oli kolmen päivän Survival seikkailu pelkillä luonnon antimilla. Seikkailu alkoikin lupaavasti, kun löysimme noin 20 kiloa pakurikääpää. Jyväskylän RVM yhtiön ja Suomen Yrittäjäyhteisön asiakkaille tarjotaan tästä lähtien parempaa teetä kuin todennäköisesti yhdessäkään suomalaisessa toimistossa!Kuvassa Sentimilin toimitusjohtaja Pertti Salmijärvi irrottaa pakuria keihäällä koivun kyljestä.

Ensimmäinen aamu startattiin pakuri, nokkos, voikukka, apila, koivunlehti teellä. Tämän voimin oli hyvä suunnata ongelle. Kalastustaidoissa olikin sitten toivomisen varaa. Saaliimme Saimaan männikköisistä saarista rajoittui tämän jälkeen lähinnä mustikoihin ja kuntomme lopahti toisena päivänä. Suuntasimme kauppaan hakemaan lohta. Puolentoista päivän mustikoiden syönnin jälkeen avotulella tehty lohi oli arvossaan.


Tunnelmia ensimmäiseltä illalta.

Vaikka emme vielä selviytyneetkään pelkillä luonnonantimilla reissu oli kaiken kaikkiaan paras ikinä. Seuraavaksi kesäksi täytyy tietysti nostaa rimaa, joten alustavasti suunnittelimme Suomen järvien kiertämistä vesitasoilla…


Loppukevennyksenä ratkaisuehdotus nälänhätään. Kiitos jätkille mahtavasta reissusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti