lauantai 7. elokuuta 2010

Nouse ja nosta

Ihminen määrittyy pitkälti lähimpiensä odotusten mukaan. Meistä tulee todennäköisimmin juuri sitä, mitä meiltä odotetaan. Tämä on oikeastaan yksi tärkeimmistä syistä minulle kirjoittaa blogia omalla nimellä ja täysin avoimesti. Kun kerron tavoitteeni täällä, se muuttaa ihmisten odotuksia minua kohtaan.

On mahdollista nostaa standardeja ja viettää edelleen aikaa ihmisten kanssa, joiden tavoitteet ja mindset eivät ole huipputasolla. Mutta lähipiirissä on pakko olla joitakin, jotka odottavat sinulta paljon.

Miksi kahdesta futista pelaavasta veljeksestä nuorempi usein kehittyy paremmaksi? Koska hän on nuoresta asti joutunut pinnistelemään pärjätäkseen isoveljelleen. Jos haluat kehittyä, sinun täytyy pelata itseäsi taitavampien seurassa.

Haluan siis kehittyä huipuksi ja säilyttää ystäväpiirini, mitä teen?

1) Vietän aikaani menestyneimpien ja menestyksen janoisimpien ystävieni parissa.

2) Varmistan, että elämäni tärkeimpien ihmisten standardit ovat korkealla.

Elämäni tärkeimmät ihmiset ovat tällä hetkellä minä ja puolisoni. Tärkeintä on varmistaa, että näiden kahden mindset ja liiketoimintaosaaminen paranee. Olen seuraavan vuoden aikana menossa ainakin kolmeen todella kovaan seminaariin, joiden avulla saan varmasti standardejani ylös. Ilmoitin puolisoni mukaan näihin kaikkiin liikoja kyselemättä! Jeah! Luvassa SYY:n viikonloppuseminaari, McClendonin Next Step ja Robbinsin UPW.

3) Näen potentiaalia ympärilläni olevissa ihmisissä. Keskityn heidän vahvuuksiinsa.

Kuinka sinä voit tukea elämäsi tärkeimpiä ihmisiä nousemaan huipulle?

2 kommenttia:

 1. “Jos kohtelet henkilöä sellaisena kuin hän on, teet hänestä huonomman kuin hän on. Mutta jos kohtelet häntä sellaisena kuin hän olisi jo se, mikä hänestä on tulossa, teet hänestä sellaisen kuin hänen tulisi olla. ”

  Tollanen tarttui yhdestä tulimyrskystä mieleen ja aattelin kantaa korteni kekoon. Sä oot kova jätkä Pessi, keep up the good work.

  VastaaPoista
 2. Hyvä lainaus Timo.

  Homman juoni on siinä, että vaikka kohtaisit ihmisen millaisessa alemmuuden tilassa, et katsele häntä halveksuen. Sen sijaan pyrit katsomaan hänen sisimpäänsä ja näkemään sen hienon ihmisen, joka siellä piileksii. Esimerkiksi narkkien kohdalla tämä piilevä potentiaali voi tosin olla niin syvälle kätkettyä, että kandee olla hieman varovainen...

  Opetellaan siis puhumaan sieluille ja nostetaan toinen toistamme :)

  VastaaPoista