torstai 5. elokuuta 2010

Testotasot ylös

Viikon veneilyn jälkeen treenaaminen maistuu taas paremmalta kuin aikoihin. Kuin myös työntekö.

Syksyn tullen ajatuksenani on siis keskittyä treenaamaan lihaskuntoa. Voimailu on hauskaa ja todella hyvää vastapainoa toimistoduunille. Lihaskunnon parantaminen ja ylläpito onnistuu pienelläkin ajankäytöllä, kun tavoitteet eivät ole kilpatasolla. Tänään treenihimot olivat niin kovat, että tein poikkeuksellisesti kaksi harjoitusta. Tabata treeni kahvakuulalla 30min ja porrashyppely Harjulla 40min.

Jos haluaa treenata kovaa on hormonitoiminnan huomioiminen normaalia tärkeämpää. Miehillä olennaisinta on hyvän testosteronitason ylläpito. Länsimaisella ruokavaliolla hormonit ovat herkästi feminiiniseen suuntaan kallellaan.

Tässä muutama maskuliininen ruoka-aine ja testobuusteri, jotka itsellä käytössä:

Männyn siitepöly
Macajuuri
Chia- siemen

Tänään testissä oli myös selfmade sipulimehu. Stydi maku ainakin herätti hyvin ennen treeniä. Tässä artikkeli, joka innoitti kokeiluun. Vaikka maskuliinisuus vetää puoleensa naisia, niin tämän juoman välittömät vaikutukset olivat hyvin päinvastaisia..

Tärkeässä roolissa hormonitoiminnan kannalta on myös estrogeenien eli naishormonien välttely ja niiden toiminnan blokkaaminen. Estrogeenejä vältelläkseni

Juon veteni lasipullosta.(Muovit ovat tehokas fytoestrogeenien lähde)

Vältän feminiinisiä kasveja, kuten humalaa, soijaa ja pellavansiemeniä.

Estrogeenien toiminnan estämiseen käytän macaa, nokkosta ja kaaleja. Yksi kovimpia estrogeeniestäjiä on nokkosenjuuri, josta valmistan tinktuuran. Pyrin tekemään aiheesta myös videon kunhan olen opiskellut valmistusmenetelmän. Superfood reseptejä löytyy netistä runsaasti ja tähän tarjontaan haluan lisätä valmistusta helpottavia opastusvideoita. Omien kokkaustaitojen esittely on niin kivaa ;)


Sipulimehulla maskuliinisuutta elämään.


Namnam.


Kasvuhormonituotannon kiihdyttäjä goji on ollut mediassa esillä löytyneiden asetamipiridi määrien vuoksi. Kyseistä torjunta-ainetta on myös tavallisisissa markettikasveissa, tosin aivan eri määrinä. Esimerkiksi tavanomaisesti tuotetussa kurkussa yleensä noin 0,3 mg/kilo. Epäilyttää valtalehtien intressit kun näitä stooreja tyyliin "Peruna on terveyspommi" kirjoitellaan. Onneksi omat lukemisensa voi valita.

Cocovin gojeissa asetamipiridiä 0,067mg/kilo ja Fitnessfirstin gojeissa vieläkin vähemmän eli 0,042mg/kilo. Jatkan siis iloisesti Fitnessfirstin gojien popsimista. Jos edullinen ja laadukas gojimarja edelleen kiinnostaa niin Fitnessfirstiltä löytyy ja koodilla liekki edelleen -10% kaikista tilauksista.

Hormonitoiminnasta syvemmin kiinnostuneita suosittelen lukemaan Jaakko Halmetojan kattavan artikkelin aiheesta.

4 kommenttia:

 1. Kyllä sulla näyttää olevan testot kunnossa nyt jo ;)

  T: Niina

  VastaaPoista
 2. Laitoin Googlen kuvahakuun "Jaakko Halmetoja" ja sieltähän tuli kuvia ollista, quinoaa.heidistä, ja vaikka kenestä... "jostain syystä" jäi silmät jumiin tohon ylempään sipulikuvaan susta :D
  En oo selvästikään lukenut tätä blogia tarpeeksi pitkään kun oon missanut tällaisia.... ;)

  VastaaPoista
 3. Ohoh.. Oon kyllä ollut kohtalaisessa kunnossa kesällä! Ens kesänä näyttää vielä paremmalta :)

  VastaaPoista
 4. Terve, Pessi.

  Löyty tällänen "vanhahko" blogautuksesi, enkä tiedä saatko enää edes ilmoitusta tästä viestistäni, mutta kokeilenpa silti kysäistä, että teitkö koskaan videota tuosta tinktuuran valmistamista? Oisko antaa vinkkiä hyvästä menetelmästä kirjallisena?

  VastaaPoista