sunnuntai 8. elokuuta 2010

Keskitä voimasi

Kuuntelen ja luen paljon paljon. Asetin keväällä tavoitteekseni lukea kirjan viikossa ja tämä on ylittynytkin. Mutta pelkkä määrä ei ole järkevä mittari.

Kovimmat hyödyt kirjoista saa kun keskittyy kunnolla lukemaansa. Jos päämääränä on vain saada paljon luettua jää kysymyksille vähän tilaa. Laadukkaassa kirjassa voi olla yhdellä sivulla niin paljon asiaa, että pelkästään sen opiskeluun voi paneutua päivän tai vaikka viikon. Oman ajattelun radikaali muuttaminen on hidasta ja vaatii syventymistä.

Olen keskittynyt opettelemaan tunnetilan muuttamista. Hyvää testiin jouduin, kun putosin Iphone taskussa oman virheen seurauksena järveen. Tunnetilan muuttaminen negatiivisesta takaisin positiiviseen voi tapahtua nopeastikin, mutta tällä kertaa ilman apuvälineitä kesti yli tunnin. Apuvälineinä eli eräänlaisina muutoksen indikaattoreina käytän positiivista musiikkia tai äänikirjoja. Näiden avulla olisin onnistunut nopeammin, mutta kuuntelu kävi mahdottomaksi.

Tunnetilan muuttaminen lähtee oman ajattelun ajattelemisesta. Kun tiedostaa omat ajatuksensa, niin niitä voi muuttaa. Tämä on myös avain käytöksen täydelliseen hallitsemiseen ja pelkojen nujertamiseen. Kuinka usein sinä ajattelet, mitä ajattelet?
Lukeminen ei ole ainut asia, missä keskittymällä yhteen asiaan kerrallaan saa parhaita tuloksia. Seuraavassa listaa asioista joissa aion myös keskittää voimavarojani.
I
hmissuhteet

Keskityn ensisijaisesti laajentamaan omaa verkostoani ja vaikuttamaan positiivisesti jokaiseen kohtaamaani ihmiseen.

Liikunta

Keskityn parantamaan lihaskuntoa. Tänään tiukka Tabata treeni kahvakuulilla. 4 liikettä 8 sarjaa/liike 20 sekuntia toistoja 10 sekuntia taukoa.

Ravinto

Optimaalisen lihasten kasvua tukevan luonnollisen raw/paleo ruokavalion löytäminen.

Bisnes

Opettelen myymään.

Keskittymisen haastavin vaihe on luopuminen. Eliminoi asiat, jotka estävät sinua saamasta haluamasi. Tilalle saat unelmaelämän.

1 kommentti:

  1. Ootko lukenu "Munkki joka myi ferrarinsa" by Robin Sharma?

    VastaaPoista