perjantai 23. huhtikuuta 2010

its a deal

Kun oman tekemisen keskittää siihen mitä rakastaa elämä alkaa näyttäytyä täysin uudessa valossa. Ei tarvitse vetää powerpillejä taskusta, nollata viikonloppukänneillä ja tylsemmätkin asiat sujuu tehokkaammin. Palo päästä tekemään oikeasti tärkeitä asioita on niin suuri, että epäolennaiset on vaan nopeasti hoidettava pois alta.

Epäolennaisten asioiden tekeminen oman tavoitteen kannalta alkaa kuitenkin hyvin nopeasti hiertää sielua tässä tilanteessa. Kun omien intohimojen määrittely on onnistunut, turhuuksien kanssa ajanvietto alkaa jäytää. Ratkaisu on turhuuksien eliminointi.

Tim Ferrissin DEALi tapahtuu automaattisesti, kun sen saa alkuun. Omien intohimojen määrittyminen pakottaa ratkaisemaan, kuinka eliminoida turhia asioita. Tässä pitää olla rehellinen itselleen. Niistä asioista, mistä luopuminen vapauttaa kaikista eniten aikaa ja resursseja, on luontaisesti vaikein luopua. Suurimmat aika, energia ja huomiosyöpöt ovat sellaisia asioita, jotka ovat lähellä ihmistä. Ne ovat osa omia rutiineja. Rutiinien poistaminen on epämukavaa, mutta onnistuu, kun tilalle on tarjota parempaa ajankäyttöä.

Eliminointia ei tarvitse tehdä kerralla kaikkeen. Asioita voi usein myös palauttaa tarvittaessa takaisin elämäänsä, jos alkaa tuntua pahalta. Jos eliminointia rohkenee alkaa harrastaa omissa ihmissuhteissaan, ei paluuta välttämättä ole. Ne ovat kuitenkin merkittävimpiä asioita oman ajankäytön ja kehittymisen kannalta.

Ketkä ovat ne ihmiset, joiden seurassa sytyt? Kenen seurassa mikä tahansa tekeminen tuntuu siistiltä, koska näkemykset ja fiilis on vaan niin siistejä? Vaikka olisi lomalla tai vapaa- ajalla niin parhaiden tyyppien kanssa keskustelu tukee omia tavoitteita. Työn ja vapaa ajan erottaminen on siistin mission kanssa epäolennaista.

Kaiken elämisen tarkoitus on mahdollistaa loistavia tuloksia matkalla omaan määränpäähän. Toki olisi siistiä mennä etelänlomalle sukeltelemaan, mutta onko siinä mitään järkeä jos se ei tue omaa tekemistä fiksussa suhteessa uhrattuihin resursseihin? Usein loma avartaa omaa ajattelua ja on siihen uhrattujen rahojen arvoinen, etenkin jos lomaansa optimoi omaa missiota tukevaksi. Tähän kun tarpeeksi syventyy ei välttämättä voikaan enää puhua lomasta. Teet vaan siistejä asioita, jotka tukee omia päämääriä!

Kaikkia tylsiä prosesseja ei kannata tai pysty eliminoimaan. Jotkut epämukavat asiat on vaan pakko hoitaa. Piinaavan, mutta myös vapauttavan eliminointiprosessin jälkeen jäljellä jäävät tylsyydet pitää vaan automatisoida. Johtamisessa esimerkiksi organisaation kehitys tapahtuu automatisoinnin kautta. Kun muutoksen saa ajettua niin pitkälle, että halutut asiat tapahtuu itsestään, energia vapautuu uusiin tärkeisiin tehtäviin. Automatisointi on pakko saada tehtyä ikäville, mutta välttämättömille asioille, voidakseen keskittyä omien intohimojen kohteisiin.

Kun omat unelmat on määritelty, turhimmat jutut eliminoitu ja ikävät pakolliset asiat asiat automatisoitu seuraa paras vaihe. Vapautuminen, liberation klousaa tämän taikakaavan. Se on se real DEAL, mitä tästä saa. Palkintona on aikaa keskittyä juuri niihin asioihin joita rakastaa. Seuraavaksi mun oma DEAL.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti