perjantai 15. heinäkuuta 2011

Neuro Linguistic Programming

Maailmankuvani nitkahti uusiksi vuoden alussa, kun kävin NLP practitioner kurssin. Omien ajatusmallien tunnistaminen, sanattoman viestinnän havainnointi, hypnoottinen kieli ja transsit olivat iso pala purtavaksi kertalaakista. Vasta myöhemmin osasin alkaa hyödyntämään ja syventämään oppimaani ehdittyäni prosessoida asioita riittävästi. NLP kurssin tärkein anti (väheksymättä teknisiä opetuksia ja onnellisuuden lisääntymistä) oli sen avaama visio erilaisten todellisuudenkokemistapojen olemassaolosta. Jotkut esimerkiksi kokevat elävänsä maanpäällisessä paratiisissa, vaikka maailmassa on näennäisesti paljon ongelmia. Näin positiiviset ajattelumallit ovat yksi pitkän iän salaisuuksista korkeiden endorfiinitasojen ehkäistessä ikääntymistä.

Tietoisuudentason nosto vaikuttaa koko tapaan kokea maailmaa. Palattuani puolta vuotta myöhemmin kurssin materiaaleihin totesin ottaneeni huomaamatta suuren osan tekniikoista haltuun ja kaivaneeni opit jostakin alitajunnan syövereistä osaksi tapaani ajatella ja toimia. Ratkaisut moniin kysymyksiin löytyvät sisältä itsetuntemuksen syventämisen kautta. Kuten eräällä henkisiä polkuja pitkälle kulkeneella menestyneellä bisnestuttavallani on tapana sanoa "kaikkien pitäisi vain tehdä sisätöitä". Fiksaamalla sisintämme, muutamme sen mitä viestimme itsestämme ulospäin kaikilla tasoilla. Jos olemme sisäisessä harmoniassa ja täynnä rakkautta, niin levitämme sitä tahtomattammekin ulospäin joka suuntaan. Kun tarpeeksi puskee hyvyyttä kaikkiin ilmansuuntiin, saa vastineena lopulta nähdä hyviä asioita ympärillään, mihin tahansa katseensa suuntaa.

On todella hienoa tärkeää, ihanaa ja kaunista auttaa ja palvella muita ihmisiä. On silti vielä yksi ihminen kenen auttaminen on tärkeämpää. Eräs ystäväni on tänä vuonna rekrytoinut monia ihmisiä ja joutunut joka kerta pettymään. Haastattelin häntä selvittääkseni, että onko hän päätynyt toistamaan samoja virheitä haastatteluprosesseissaan vai mikseivät asiat ota sujuakseen. Viimein onnistuneen palkkauksen jälkeen hän kertoi minulle opettavaisen tiedon. Jos yrität auttaa ihmisiä ja pyrit hankkimaan avuksesi auttamishaluisia ihmisiä, sinun täytyy varmistua yhdestä asiasta. Heidän henkilökohtaisesta hyvinvoinnistaan. Yritän selventää asiaa allegorialla. Ajattele olevasi positiivisia sähköimpulsseja levittävä kyborgi 2112 luvun maailmassa, jonka tehtävä on saada koko maapallo värähtelemään positiivisilla taajuuksilla. Hankit ympärillesi toisia kyborgeja, jotka myös näyttävät positiivisesti värähtelevillä. Huomaatkin yllätykseksi, että toverisi ovatkin sisältä voimakkaasti negatiivisesti värähteleviä ja joudut käyttämään kaiken energiasi heidän varaustensa muuttamiseen. Projektisi lykkääntyy 1,732 vuotta, kunnes olet saanut tovereidesi positiivisille värähtelytaajuuksille. Kärsit kuitenkin uupumuksesta ja päätät lähteä lataamaan itseäsi sulaneen ydinvoimalan raunioihin.

Otin ystäväni kokemuksista opikseni ja aloin keskittymään rekrytoinnissa ihmisten sisäisten tasapainotilojen aistimiseen. Haluan ympäröityä ihmisillä, jotka voivat auttaa minua levittämään iloisia sanomiani. Jos haluat saada paljon aikaiseksi, niin suosittelen tekemään samoin. Liiketoiminnallisessa mielessä on ilman muuta järkevää etsiä valmiiksi tasapainoisia kanssatoimijoita. Henkilökohtaisella tasolla emme aina halua vaihtaa seuraamme, vaan on usein tärkeämpää vaikuttaa niihin ihmisiin, joiden kanssa olemme tottuneet toimimaan. On kuitenkin hyvä huomioida sama energioiden tasaantuminen kaikissa elämäntilanteissa. Täytyy kasvaa varsin vahvaksi ihmisenä voidakseen olla jatkuvasti negatiivisten vaikutteiden alaisena ja kyetä samalla nostamaan omaa positiivisuuttaan. Tämä on taso, jota en ole vielä nähnyt, mutta jonne toivon olevani matkalla. Olen tänä vuonna oppinut suhtautumaan eteeni tuleviin asioihin niin, että en ylläty juuri mistään. Maailmankuva saa muuttua uusien ihmeellisyyksien auetessa eteen, kun ei kiinnity liikaa omiin ajattelumalleihinsa. Me voimme itse valita omat uskomuksemme ja uskomusjärjestelmämme. En suostu pitämään enää mitään mahdottomana.

Vain kokeilemalla erilaisia toimintamalleja saan tietää, että mikä kohdallani toimii
-tuntematon kinesteettinen oppija

1 kommentti:

  1. Tosi hyvä postaus Pessi. Haluan itsekin käydä joskus NLP-kurssilla. Robert Anton Wilson neuvoi että laajenna uskomuksiasi vähitellen niihin asioihin mihin pystyt uskomaan.

    VastaaPoista