lauantai 21. toukokuuta 2011

110 kalaöljykapselia +VOD

Kalaöljyjen sisältämistä EPA ja DHA rasvahapoista on tehty viime vuosina lukemattomat määrät tutkimuksia ja niiden hyödyllisyydestä muun muassa urheilussa ollaankin varsin yksimielisiä. Kehonrakennus ja voimaharjoittelupiireissä kalaöljyjä käytetään massiivisia määriä anaboliaa tukevien ja tulehdustilaa ehkäisevien vaikutustensa vuoksi. Myös ajattelunsa tehostamisesta kiinnostuneille näiden rasvahappojen riittävän saannin huomioiminen on oleellista. Eniten terveystietoisten keskuudessa ristiriitaisia tunteita herättää markkinoilla olevien valmisteiden ei aina niin hyvä laatu.

Rasvahapot kun ovat herkkiä pilaantumaan ja vaativat tuoreena pysyäkseen kylmäsäilytystä, mihin ei ikävä kyllä suomalaisissa luontaistuotekaupoissa yleensä törmää. Eettisistä tai raskasmetallien välttelysyistä vegaanisia vaihtoehtoja hakevien kannattaa turvautua UDOs oli DHA valmisteeseen. Kaikki eivät tosin usko näiden rasvahappojen riittävän hyvään imeytymiseen kasvivalmisteista, kuten voit lukea muun muassa Foodit.fin rasvahappokeskustelusta. Seuraavassa videossa vinkkini kalaöljyn laadun tyyppaamiseen!



Söin siis 110 kalaöljykapselia eli 55grammaa rasvaa ennen Crossfit treeniä. Tähän kokeiluun innostuin testatakseni tulehdustilaa vähentävän antioksidanttivaikutuksen toimivuutta kohdallani. Huhujen mukaan kun suuri Omega 3 määrä voisi estää lihaskipujen syntymisen kutakuinkin täydellisesti ennen kovaa treeniä nautittuna. Tavoilleni ominaisesti en jäänyt väitteen kuultuani hämmästelemään vaan lähdin Tampereen Crossfit salille testaamaan.



Koti treeneihin verrattuna täytyy todeta, että CF Tampereen kannustavassa ja testoisessa ilmapiirissä sain huomattavasti enemmän irti itsestäni, kuin kotipihan treeneissä. Välittömänä vaikutuksena oli tarve päiväunille rankan (7min!) treenin jälkeen. Treenikovuuden ja määrän kasvattaminen tuntuu korreloivan suoraan unen tarpeeseen. Kevyitä ja leikkisiä treenejä tehdessä unentarve pysyy ainakin kesällä nykyisin 5-7 tunnin välillä, mutta kovaa treenatessa nousee lähemmäs kahdeksaa. Enemmän luento ja ravintolointipuoleen keskittyessäni jatkan treenailua pääosin vapaaseen tyyliini-->


Kommentteja lihaskipujen ilmaantumisesta seuraavassa postauksessa!

5 kommenttia:

 1. Loistava kalakapselivideo! :D Pakko kai se on itekki laittaa testiin :P

  VastaaPoista
 2. Viimeiset kymmenen nielin kokonaisena :p

  VastaaPoista
 3. Itse näen aika turhaksi alkaa kikkailemaan kalaöljyillä. Oleellinen asia on se, että niitä saa jonkin verran, ja samalla säilyttää hyvän omega-3- ja omega-6-suhteen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että täytyy keskittyä välttämään inflammaatiota aiheuttavaa omega-6:tta.

  Perusterveen ihmisen tuskin tarvitsee alkaa säätämään kalaöljykapseleiden kanssa, vaan - kuten minkä tahansa ruuan suhteen - saada tarvittavat ravintoaineet oikeasta ruuasta. Tarkoittaa siis sitä, että pitää syödä tarpeeksi usein hyvää kalaa. Saa samalla myös hyvää proteiinia.

  When it comes to fish oil, more is not better

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi ja loistavaa tekstiä.

  Kalaöljyn överikäyttöön kannattaa liittää kuitenkin disclaimeri. Monilla kalaöljyn superkäyttö nimittäin aiheuttaa vakavia huimauskohtauksia vertaohentavan vaikutuksensa takia minkä takia en ikinä suosittelisi minkään 100:n kapselin syömistä.

  Nämä varjopuolet ovat monet naiset jotka ovat syöneet korkeaa kalaöljyannostusta kuukautiskipuihin kokeneet kantapään kautta.

  VastaaPoista
 5. Jeah käytän itsekin hillitysti kalaöljyä (0-3g/päivä) ja udos dha:ta reilummin. Tarkoituksena oli vain testata vaikutuksia, kun uskallan terveellä kropallani olla koekaniini :)

  VastaaPoista