perjantai 15. huhtikuuta 2011

Passionbisnestä ja tavoitetyökaluja

Fiilistelen paljon tavoitteita ja unelmiani. Tavoitteiden toteuttamisessa auttaa niiden kirjoittaminen ylös ja niistä muille kertominen. Sosiaalisen median aikakaudella nämä asiat voi kuka tahansa helposti yhdistää ja tehdä molemmat heti kerralla.

Mulla on siistein firma ikinä, joka tekee hyvää maailmalle enemmän kuin osaan edes kuvitella.

I have the best relationships ever with people beyond my wildest dreams.

Ja koska oli hauskaa päästä telkkariin ja mut saatiin siellä näyttämään elämästä sekaisin olevalle, niin media täytyy ottaa haltuun.
Pääsen kesällä jakamaan passionbisneksen ilosanomaa kymmenissä eri medioissa.

Pidin myyntivalmennuksen nuorille yrittäjille tyylilleni ominaisesti pelkän sanan voimalla ilman ennakkoon suunniteltua settiä. Vedin mielestäni parhaan koulutukseni ikinä. Onnistuin loistavasti, koska huomioin yleisöni. Kiertävät luennoitsijat vetämässä samaa ulkoa opeteltua settiä yleisöstä riippumatta voivat toki olla hyviä, mutta esityksen synnyttäminen hetkestä yleisön mukaan on ehkä silti kaikkein kovin juttu. Ainakin tietty joustavuus kannattaa pitää vaikka vetäisikin tietyn kaavan mukaisen sisällön. Musta ei olisi vetämään kaavan mukaan, koska se kuulostaa aika sika tylsälle. Esiintymistilanteiden suola on luovuudessa ja leikkisyydessä mitä niissä pitää hyödyntää parhaan mahdollisen saamiseksi aikaan itse tilanteessa.

Mun myyntivalmennus ei ollut ihan tavanomaisinta settiä. Ennen yritin olla hyvä myyjä käyden seminaareissa ja lukien myyntikirjallisuutta. Nykyisin en mieti myymistä ollenkaan. Koska tulosta tulee nyt ihan eri tavalla kuin niinä aikoina joina yritin olla kova myyntimies, niin olen ilmeisesti tehnyt vahingossa jotain oikein sillä saralla.

Miten siis myyn?
Myyn omia unelmiani. Kerron omista tavoitteistani kaikille jotka yhtään jaksavat kuunnella ja näin annan muille mahdollisuuden auttaa minua niiden toteuttamisessa. Kun maalini kuulostavat muista siisteille ja vauhti kovalle, niin apua alkaa tulemaan. Jos tavoitteet on tosi pieniä tai pinnallisia niin ei muita kiinnosta onnistumisesi. Jos unelmasi vievät toteutuessaan maailmaa parempaan suuntaan, niin kerro niistä muillekin ja saat apua. Tämä blogi on mun unelmien salesletter. Ostaminen ei maksa mitään.

Eräs myyntivalmennukseni osallistujista esitti tavanomaisen virheajatelman, joka vaivaa niin kovin montaa itsensä etsijää. Hänen tavoitteenaan oli löytää se oma juttu, eli "tavoitteeni on keksiä tavoite". Näin epämääräiset ajatukset eivät ohjaa kohti maalia vaan saavat pyörimään ympyrää. Viittä minuuttia myöhemmin hän tiesi mitä haluaa seuraavan harjoituksen avulla.

Jos et tiedä mitä haluat, niin käännä asetelma toisin päin. Jokainen ihminen toivoisi tiettyjen asioiden olevan maailmassa toisin, vaikka olisi vailla selkeitä unelmia. Yleismaailmallisia haaveita ovat vaikkapa toiveet elää terveenä hyvässä ympäristössä, missä on puhdasta ilmaa hengittää ja hyvää ruokaa ja vettä nautittavaksi. Jos olet hukassa tavoitteidesi kanssa niin ala vain fiilistelemään maailman menoa ja asioita joiden haluaisit kaikista eniten olevan toisin isossa mittakaavassa. Valitse niistä yksi joka värähtelee voimakkaimmin ja ala visioimaan kaikkia mahdollisia tapoja muuttaa maailmaa haluamaasi suuntaan.

Miten hommat mulla toimii?
Haluan tehdä maailmasta paratiisin ja ensin saada Suomen foodeille. Mulla on joka hetki tuhansittain tapoja kanavoida ulospäin energiaa, jolla vaikuttaa ihmisten ajatteluun ja elintapoihin. Jos en muuta keksi niin voin mennä vaikka kärräämään lähdevettä kaupungin virastoihin tai keräämään roskia kaduilta, koska ne molemmat vie maailmaa haluamaani suuntaan. Kun olen vähän aikaa rummuttanut tavoitteistani, niin olen saanut luotua muiden avustuksella kanavia, joiden avulla vaikuttaa myös isossa mittakaavassa. Saan silti suuren tyydytyksen jokaisesta pienestäkin teosta tavoitteideni eteen. Elämäni on siis jatkuvaa nautiskelua ja tavoitteiden eteen ponnistelua siinä ohessa.

Monet tavoitevalmentajat korostavat tavoitteen tarkan määrittelyn tärkeyttä ja jatkuvaa tavoitteen uudelleen lukemista ja manifestointia. Passionbisnes ajattelussa koen tärkeämmäksi ison tavoitteen asettamisen, joka antaa vapauden edetä kohti päämäärää lukuisia eri reittejä juhlien jokaista edistysaskelta. Mulle tämän kirjoittaminen tukee tavoitetta paratiisin luomisesta maan päälle, koska mitä useampi oppii työskentelemään unelmiensa eteen, sitä siistimpi paikka maailmasta tulee. Sitä onnellisempia ihmisiä saan kohdata ja sillä hetkellä kun kaikki ovat onnellisia ja puhdassydämisiä, niin meillä on paratiisi sylissä.

3 kommenttia:

 1. Tekstistä tuli heti mieleen Mahatma Gandhin sitaatti: ”Ole se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä.”
  Niinhän se menee, eikö?

  VastaaPoista
 2. Jeah! Yksi syy siihen miksi haluan jakaa omaa elämääni blogissa. Elän unelmaani, niin kuin toivoisin kaikkien tekevän ja paras opetukseni on näyttää avoimesti millaista se on!

  VastaaPoista
 3. pessi.
  <3

  ps. "Valitse niistä yksi joka värähtelee voimakkaimmin ja ala visioimaan kaikkia mahdollisia tapoja"

  pps. pitää ehkä luoda toinen vähän anonyymimpi tili kommentoinnille, ettet(te) joudu väärään valoon :D

  VastaaPoista