maanantai 17. tammikuuta 2011

Kuntotestit kutsuu

Treenaamisessa onnistuminen on paljon kiinni oikeanlaisten tavoitteiden asettamisesta. Se on myös hyvä pelikenttä harjoitella suurien harppausten ottoa elämän muita osa-alueita ajatellen. Päästäksesi elämässäsi tilanteeseen jota et vielä pidä mahdollisena, sinun täytyy nostaa kuvaa itsestäsi. Opettele näkemään onnistuminen mahdollisena, ennen kuin varsinaisesti ryhdyt suunnittelemaan tietäsi maaliin. Muuten tavoitteesi jää pelkäksi fantasiaksi, etkä tee oikeita peliliikkeitä.

Tavoitteeni fyysisen kunnon suhteen on ollut pitkään ylläpitää hyvä peruskunto, jonka mittareina 3200m coopper ja 20 leukaa. Tämä ei ole vaatinut minulta ponnisteluja, sillä jo saavutetun tason ylläpitäminen on varsin vaivatonta. Nyt kun alan tavoitella itselleni superhuman kesäkuntoa tason täytyy olla ihan muuta. En ole vielä asettanut tarkkoja tavoitteita, mutta ainakin mittaristoa täytyy laajentaa. Aloitankin siis tekemällä kasan kuntotestejä selvittääkseni oman tasoni. Saavuttaakseen minkä tahansa tavoitteen on hyvä tietää lähtötilanne. (joka on kyllä itselläni parempi kuin kaupunkitarzanilla)

Voidakseni siis tulla ihmiseksi joka vaikkapa juoksee Coopperissa 3500 metriä ja kyykkää 200 kiloa täytyy ensin mieltää se mahdolliseksi. Hyvänä vipuna toimivat ihmiset, jotka ovat jo siinä kunnossa. Mitä he tekevät toisin? Jos vastaus on 10 tuntia treeniä viikossa(mitä en ala tekemään) täytyy etsiä oikoreittejä 4 hour bodysta. Hyvää seuraa ovat myös kaikki jotka ovat tottuneet asettamaan ja saavuttamaan suurta kasvua vaativia tavoitteita.

Yksi hyvä keinoi motivoida itseään ottamaan tarvittavat askeleet, on tehdä tavoitteestaan täysin julkisia. Kun epäonnistuminen tuntuu liian tuskaiselta voi rauhassa keskittyä painamaan duunia. Tulen hyödyntämään blogiani omien tavoitteideni kanssa jakamalla niitä myös muilta elämän osa-alueilta kuin fysiikasta. Sillä saan helposti vedettyä puoleeni myös oikeita ihmisiä. Julistin täällä viime keväänä tienaavani seuraavan vuoden aikana 100k, vaikka mulla ei ollut hajuakaan sellaisten summien tienaamisesta. En osannut tehdä järkeviä todo-listoja mun 10k vuodessa mindsetillä, joten aloin hakeutua rahamiesten ja sellaisiksi aikovien seuraan. En välttämättä tule saavuttamaan tätä tavoitetta, mutta olen todella tyytyväinen sen julkiseen asettamiseen. 
Loppuun lainaus Robbinsilta
    "Purpose of goal setting is not always to achieve the goal but to become a person who could"

Jos koit aiheen ajankohtaiseksi, niin suosittelen lukemaan myös Pavlinan Stretch goals artikkelin.

Valtion rautateille kunniamaininta tämän postauksen mahdollistumisesta. Junat kulkee lumipyryistä huolimatta lähes ajallaan tarjoten kaikki mukavuudet(kuten netti). Hävetkää te, jotka junayhtiötämme aina moititte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti