tiistai 23. marraskuuta 2010

Onnistumiseen valmistautumisen kaava

Saan taas suunnitella valmennuksen järjestämistä. En aio erityisesti valmistella luentoa vaan pyrin kehittämään itseni tasolle, jolla automaattisesti vedän hyvän setin. Tunnen perusperiaatteet ihmisten motivoimisesta ja vaikuttamisesta, joten vahvistan vain niitä mielessäni. Runkona toimii Hit mr. filosofia.

Olen katsonut ehkä satojen valmentajien esityksiä ja ehdottomasti vaikuttavimpia on ollut David Wolfe. Hän ei vedä erityisen rungon mukaan vaan nimenomaan intohimolla. Halu testata intuitiolla valmentamista heräsi kuunnellessani Olli Postin vastauksia Shasan asiakkaiden kysymyksiin. Ei sekuntiakaan miettimistä, mutta silti loistavasti jäsennellyt ja tarinamuotoon saatetut vastaukset.

Jaakko Halmetoja vetää myös mahtavasti huumorilla ja liekillä. Ehkä aitoudessa ja itsensä likoon laittamisessa on vielä hieman parannettavaa. Nyt jo parempaa esiintymistä kuin monella kokeneella valmentajalla, vaikka takana vasta lyhyt ura. Maailman viisain mies häviää nopeimmalle oppijalle. Jake on pian Suomen paras.

Siistiä päästä taas kunnolla liveliekittämään!! Oon siinä parhaimmillani ja nautin siitä eniten(nämä asiat kulkevat käsikkäin, kun keskittyy siihen mitä rakastaa).

Valmennusurani alkoi siitä, että uskaltauduin kokeilemaan peloistani huolimatta.
Voisitko sinäkin saada elämääsi lisää hauskuutta kokeilemalla jotain jännää?

Päivän lukuvinkki
Saimme Shasalle Katriinan kaupalta lahjoituksena Syö itsesi suomalaiseksi kirjan. Todella hifejä juttuja, mutta suomalaisesta näkökulmasta ja helposti lähestyttävänä.
Airi Rekilä- Aaltonen kirjoittaa maidosta seuraavaa
Siirryttyämme rehukauteen lehmille ryhdyttiin antamaan paljon soijapohjaisia rehuja, jolloin maidosta väheni rikki. Nykyisin lehmänmaidossa on paljon enemmän kalkkia suhteessa rikin määrään. Vaikka juomme runsaasti maitoa, olemme silti osteoporoosikansaa. Meidän tulisi kiinnittää erityistä huomiota rikin saantiin. Osteoporoosin uhka väistyy, kun tasapainotamme rikin ja kalkin saannin.
Valion vastaus ongelmaan on plusmaito, johon on lisätty kalsiumia. Mun vastaus on kalkkitablettien tai maitoplussien sijaan orgaaninen rikki (MSM), villiruoka ja sipulit.

2 kommenttia:

  1. Minun käsitykseni osteoporoosista on se, että Suomessa suurin ongelma olisi liian vähäinen d-vitamiini johtuen pohjoisesta sijainnistamme. Rikin saamisen vähyyteen en ole vielä törmännyt muistaakseni ikinä osteoporoosin yhteydessä - mutta eipä siinä, MSM lienee kuitenkin ihan hyödyllistä kamaa. Vähän vaan epäilen, onko se se tärkein asia osteoporoosin suhteen.

    Syö itsesi suomalaiseksi -kirja vaikuttaa muutenkin vähän epäilyttävältä. Olen joskus lueskellut siitä, miten paljon geeniperimä vaikuttaa erilaisten ruokien tarpeeseen, sulatuskykyyn yms., ja sellainen mielikuva jäi, että ihmiskunnan geeniperimä ei tältä osin poikkea mitenkään erityisen paljon ja väitteet eri kansojen "omista ruokavalioista" ovat aika pitkälti huuhaata. Mutta tästä on jo jonkin verran aikaa ja muistikuvat ovat hämäriä, joten voi olla, että asiaa on tutkittu enemmänkin ja tultu toisiin johtopäätöksiin.

    Esittelypuheen perusteella kirjassa suositellaan myös täysjyväviljaa, joka tietty on parempaa kuin kuoritut viljat, mutta silti sellaista kamaa, jota itse suosittelisin jättämään suurimmaksi osaksi pois ruokavaliosta. Gluteeni ei ole mitään erityisen terveellistä ainetta.

    VastaaPoista
  2. Hyviä huomioita Samuli. Kyseessä aika kevyt ja kyseenalaisia näkemyksiä sisältävä kirja, mutta sisältää myös paljon hyvää tietoa helposti lähestyttävässä muodossa. Tiettyjä asioita kuten tuo osteoporoosiongelma on jonkin verran yksinkertaistettu, mutta rikki-kalkki ongelmasta olen samoilla linjoilla. Kalkkeutuminen on huono juttu, jota kalkkitableteilla ja maidolla vaan pahennetaan.

    VastaaPoista