sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Voisitko sinäkin tulla hipistä vaikuttajaksi?

Kuljin keväällä ystäväni kanssa useita kertoja viikossa pitkiä automatkoja. Olin aivan täpinöissäni foodeista ja selostin kaiken mitä tiesin gojimarjoista, kookosöljyistä ja raakasuklaista. Ystäväni tykkäsi kyllä suklaasta ja osti hieman gojimarjoja, mutta todellista foodistia hänestä ei tullut.

Pidin ensimmäisen maksullisen valmennukseni muutama viikko sitten ja pyysin ystäväni sinne. Kävimme läpi helpon terveyden perusteet ja nautimme parhaista herkuista. Listalla oli raakasuklaata, mulpereita, hedelmiä, trailmixejä ja smoothieita.

Viikko valmennuksen jälkeen ystäväni kysyi neuvoja metsästämänsä pakurin käsittelyyn. Olin saanut hänet aivan liekkeihin foodeista. Tämä tapahtui kuudessa tunnissa ja samalla vaivalla kymmenen muun ihmisen valmentamisen kanssa. Myös Jyväskylän kärkibloggaaja Moumou vaikuttui ainakin kommenttien perusteella. Selkeä kokonaisuus ja vastavuoroisuus muuttivat tilanteen.

Voisitko sinä tehostaa vaikuttamista tuotteistamalla palvelusi?

16 kommenttia:

 1. Kyllä vaan. Naputtelen itsekin aiheesta postauksen, kunhan saan aikaiseksi.:)

  VastaaPoista
 2. Jos tahdot mitään jeesiä siihen tai vaikka kuvamateriaalia niin multa saat! Olis unelmien täyttymys päästä muotiblogiin poseeraamaan. Alan heti pimppaa itteeni mahdollisia kuvauksia varten ;)

  VastaaPoista
 3. :)innostus vaan tarttuu, jos se on aitoa!

  VastaaPoista
 4. Onpa... mielenkiintoinen etusivun kuva!
  Mikäs on miehen pituus/paino/rasva%/ikä? ;P

  VastaaPoista
 5. Voin mä susta kuvan räpsäistä tai vaikka videon, jos haluat!:D

  VastaaPoista
 6. MouMou: sori jos oon kateellinen Pessille... :/

  VastaaPoista
 7. Luuserit syö karkkia. Miksi ihmessä haluat syödä karkkia? Raakakaakao on epäterveellistä. Onko se sinusta terveellistä ja mihin perustat väitteesi?

  VastaaPoista
 8. Onko tossa etunimessä pessi vaihtunut toinen kirjain? Sopisi paremmin pässi...
  Aivan loistava esimerkki blogista jota lukiessa kuolee, henkisesti. Ja ei, en ole hippi.

  VastaaPoista
 9. Karkkia syödään nautinnon vuoksi. Helpoin tapa parantaa syömisten laatua herkuttelijalle on karkkien vaihtaminen laadukkaampaa. Nautinnon hakeminen on mielestäni inhimillistä eikä luuseritoimintaa. Kontrollointi ja kieltäminen harvemmin johtaa hyviin lopputuloksiin.

  VastaaPoista
 10. Raakakaakao on epäterveellistä. Jos olet Pessi eri mieltä, perusteletko mielipiteesi. Faktoja pöytään ja lässytys sikseen!

  VastaaPoista
 11. Mut raakasuklaan terveellisyydestä on vakuuttaneet etenkin hyvät käyttökokemukset ja Wolfe & Halmetoja. Kaakaohan ei kaikille sovi, mutta näen terveyshyödyt haittoja suurempina.

  Olen tietoinen kaakaoon liittyvistä mahdollisista haitoista liiallisen käytön seurauksena ja olen lukenut myös näitä cocoa is poison artikkeleita. Lainaan asian tiivistänyttä Jakea superfoodit.comista

  "Monet pavut sisältävät alkaloideja ja toksiineja, jotka ovat osa pavun luontaista suojelumekanismia. Myös kaakaopapu sisältää näitä yhdisteitä, jonka vuoksi kaakaon liiallista nauttimista voi olla tarpeellista välttää. Kaakaon korkeat arginiinipitoisuudet alkavat herkästi aristaa suuta, jos sitä nautitaan liikaa.

  Kaakao sisältää oksaalihappoa, jota esiintyy tietyissä luonnossa esiintyvissä ruoka-aineissa (mm. pinaatti, raparperi, punajuuri ja kaakao). Oksaalihappo sitoo kehostamme kalsiumia ja kaakaon kanssa onkin hyvä nauttia aina kalsiumpitoisia ruoka-aineita. Kaakao sisältää oksaalihappoa 1,520-5000ppm. Esimerkiksi pinaatti sisältää 2-6 kertaisen määrän oksaalihappoa verrattuna raakaan kaakaoon.

  Huom! Moni joka uskoo olevansa allerginen kaakaolle, on yleensä allerginen suklaan sisältämille täyteaineille (esim. maitojauheelle). Useat ihmisistä ovat myös allergisia kuumennetuille kaakaotuotteille, mutteivät raa’alle kaakaolle."

  Käytän kaakaota pääosin kohtuudella ja kunnioituksella. En ole koskaan niin suuria määriä vetänyt, että olisin mitään haittavaikutuksia huomannut.

  VastaaPoista
 12. Kieltäminen on niin hauskasti vastoin ihmisluontoa, että munkkiluostarit ovat kuulemma aika Homoja mestoja.

  Moni käyttää kielletyn hedelmän ajatusta sekä omien että toisten seksihalujen boostaamiseen.

  Jos kiellät itseltäsi karkin, ennen pitkää löydät ittes lattialta, näet ympärillä hajalle revityn keksipaketin paloja, ja keksit ovat hävinneet.. jonnekin?

  Ei kannata vastustaa ihmisluontoa, vaan liittoutua sen kanssa kimppaan tekemään vähän strategisempia peliliikkeitä. Kuten karkin korvaaminen paremmalla karkilla. Makea on yksi perusmaku, jota ihminen jokatapauksessa tarvitsee. So it might as well be of High Quality.

  VastaaPoista
 13. Mitä mieltä olet tässä artikkelissa esitetyistä mielipiteistä: http://ilonpisara.blogspot.com/2010/10/kaakaon-suloinen-kirous.html

  VastaaPoista
 14. Omat kokemukseni suklaasta ovat pelkästään positiivisia.

  Olen samoilla linjoilla Jaken kanssa suklaahommissa. Suklaata on hyvä nauttia kohtuudella ja kunnioituksella. Kaikille se ei varmasti sovi ollenkaan. Oman kehon kuuntelu on avainasemassa.

  Olen lukenut mm. artikkelissa mainitun Paul Nisonin juttuja enkä niistä juuri perusta. Suklaa on helpoin tapa osoittaa ihmisille, että terveellinen voi olla myös herkullista. Hyödyt voittaa selkeästi haitat.

  VastaaPoista
 15. Kahvi on myös terveellistä pienissä erissä. Minä nautin mieluimmin sitä. En ole koskaan pitänyt suklaasta, tavallisestakaan.

  VastaaPoista
 16. Niin, eiköhän tässäkin maalaisjärki pelitä. Kyse on aina annostuksesta, sama vedetäänkö vettä vai suklaata. Ja hyvänä kakkosena kehon kuuntelu.

  Musta kaakao ihan OK, jos se ei aiheuta välittömiä pahanolontunteita, eikä sillä korvata aterioita säännöllisesti. Ite pidän sitä sellasena spessusettinä, jota aika harvoin tulee käytettyä.

  Itse olen ainakin niin perso erilaisille stimulanteille, että mieluummin vedän kaakaoni raakana hyvän hunajan ja kookosöljyn kanssa vs. Fazer. Mulle riittää satsi kerran parissa viikossa ja himot häviää.

  Mut jokainen tavallaan ja oman puristilevelin mukaan. En tiedä onko kaakaolle sijaa huipputerveyttä haettaessa, mutta sanotaanko näin, että huolehtisin ensin aika monesta muusta asiasta elämäntavoissa, ennen kuin nillittäisin raakasuklaasn terveyshaitoista.

  Toisaalta kyllä ymmärrän ja pidän positiivisena asiana sitäkin, että näytetään ja kirjoitetaan asian varjopuolista, jotta yksilö voi tehdä valistuneen päätöksen. Ilon Pisarassa oleva artikkeli kelpo infopläjäys ja hyvä vastapaino tälle kaakaotrendille.

  VastaaPoista