tiistai 12. lokakuuta 2010

Myyntitaidot muuttaa elämän

Tulin tänään Helsinkiin Nokian myyntikoulutukseen. Lähden myymään Nokian uutta N8 puhelinta.

Miten voin myydä jotain Nokian luureja, jos mun missio on kerta vähintään pelastaa maailma? Mistä motivaatio? Lähdin tähän saadakseni massit tärkeään projektiin, mutta keksin paljon muitakin hyötyjä. Saadakseen vaikutusta aikaiseksi pitää osata myydä ajatuksensa eteenpäin ja senhän oppii parhaiten..myymällä.

Promoottorit olivat tulossa tekemään töitä saadakseen rahaa. Rahalla voi motivoida itsensä vielä jotenkin, mutta mission toteuttaminen on hieman erilainen motivaattori. Merkitys tekemisessä muuttaa kaiken!!

Mitä paremmin myyn, sitä enemmän kehityn ja sitä paremmin vien asioita eteenpäin. Vaikka mua ei kiinnosta Nokian menestys, niin miksi en ottaisi kaikkea irti myyntikoulusta, jonka käyn läpi myydessäni luureja? Lisänä saan ainakin itsevarmuutta ja N8 puhelimen olemalla paras myyjä.

Uskoakseni motivoitumalla itseäni suuremmasta tarkoituksesta saan epäreilun kilpailuedun. Voisitko sinä hyödyntää vastaavaa vipua?

Kun pytkii elämään merkityksellistä elämää on ihmeen helppoa mennä mihin tahansa. Ei tarvitse miettiä, että kuinka tehdä vaikutuksen. Aitous luo vaikutuksen oikeisiin ihmisiin. Aitoutta ja merkityksellisyyttä toivoisin myös yhteistyökumppaneideni toimintaan.

Nyt unille ´suuresti arvostamani hyväntekijän Viidakkomiehen sohvalle ja aamulla henkilökohtaiseen valmennukseen Koppelomäen Ilkan kanssa.

Game kasvaa. Tuskinpa enää ensi vuonna tarvitsee myydä Nokiaa. Keskittämällä voimansa saa nimittäin aika äkkiä kovia tuloksia. Seuraava steppi on vierailu Suomen top5 muotiblogissa!

35 kommenttia:

 1. Aitous luo vaikutuksen oikeisiin ihmisiin. - That's that! :)

  VastaaPoista
 2. maailma hukkuu paskaan ja sä vaan myyt. hyvä!
  syiden keksimisessä sä ainakin olet ihan huippuluokkaa..

  VastaaPoista
 3. Joo ei tarvi ensi vuonna myydä, kun kaikilla on iPhone.

  Voi luoja noita hihhuleiden tekosyitä.

  VastaaPoista
 4. Heh, eikö sua hävetä? Nokian N8 lanseerauksessa ovat olleet mukana
  - joku neverhöörd povipommi
  - miss maailma vuodelta 2000 (miss maailma - ihan jälkeenjäänyttä "lehmänäyttelyä", haluatko siis tukea sellaista)
  - pamela andersson.. I rest my case!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: oletko varma ettei asiakas olisi muuten ostanut jotain muuta, halvempaa puhelinta?

  Mitä halvempaa tavaraa jengi ostaa, sitä enemmän roinaa kuluu. Luksus pelastaa maailman. Ja (hintavamman) Laadun myyntiin tarvitaan hyvä myyjä, joka herättää jengiä ostamaan VÄHEMMÄN mutta PAREMPAA. Korvaamaan määrää Laadulla.

  VastaaPoista
 6. Alin anonyymi: Taidat olla aika vakava? Stuart Brown puhuu pahasta häiriöstä nimeltä "chronic Play Deficiency". Sulla taitaa olla se.
  Tsekkaa miksi leikki ja spontaani hauskanpito on niin tärkeää:

  Miksi vapaus toimii ja vakavuus ei

  VastaaPoista
 7. Miten Olli voit hyväksyä sen, että tämän blogin kirjoittaja tekee töitä saadakseen rahaa?

  VastaaPoista
 8. Hyväksyykö tämän blogin kirjoittaja ja Olli Posti tuollaisen naiskuvan?

  VastaaPoista
 9. Pessi nauttii siitä mitä se tekee.
  Samoin minä.

  EN TEE KOSKAAN MITÄÄN MITÄ JOKU "POMO" MÄÄRÄÄ.
  Teen mitä haluan. Ja siksi menestyn niin pirun hyvin - ja samalla mulla on sikahauskaa. Ei koskaan stressiä, superterveys ja superfiilis. Voiko anonyymi sanoa samaa?

  Kun sä teet Hyvää, sä nautit siitä mitä teet. Jos teet turhaa, se tuntuu työläältä.

  VastaaPoista
 10. Saadakseen ruokaa ja katon päälle pitää joko auttaa muita niin paljon, että saa ne ilmaiseksi tai hankkia jostain rahaa. En tiedä mistä moralisoivat anonyymit itse rahanne hankitte, mutta voin tehdä joitain oletuksia. Useimmat meistä saavat rahat valtiolta (kuten minä pääosin) jolloin se tulee jonkun muun tekemästä työstä tai tavaran myynnistä/myynnin tuesta. Olen yrittäjä ja uskon vakaasti, että maailma muutetaan paremmaksi tehokkaammin tekemällä bisnestä hyvillä arvoilla, kuin perinteisillä maailmanparannushommilla. Harjoittelen bisnestaitoja myymällä N8, mikä nyt on aika neutraalia toimintaa. Todennäköisesti itsekin käytätte puhelinta ja hyväksytte niiden hyödyllisyyden.

  Naishommiin voin kommentoida, että foodibeibet on parhaita. Kevyt kuvaus: Meikkiä korkeintaan vähän jotain laadukasta luomusettiä. Ei selluliittiä hyvä iho, eikä löllömahaa. Kauniit lihakset. Nokian mainonnassaan käyttämien mallien epäluonnollisuuden murehtimiseen en käytä aikaani. En ole nähnyt kyseisiä mainoksia, enkä todennäköisesti tule näkemään, sen verran filtteröin medioita.

  VastaaPoista
 11. Jos jollekin jäi vielä epäselväksi, niin pääsyy Nokialle työskentelyyni on sen mahdollistamat hyvät teot. Työskentelyni vaikutus on hetkellisesti neutraali maailman kannalta tai korkeintaan lievästi negatiivinen, mutta tilanne tasoittuu hyvin pian. Nokia casen mahdollistamista jutuista kerron lähiaikoina.

  VastaaPoista
 12. Kaikki asioiden eteenpäin vienti vaatii MYYNTITAITOJA. Maailmaa ei pelasteta ellei hyviä ideoita ensin myydä vaikutusvaltaisille tyypeille!

  VastaaPoista
 13. Miksi ihmeessä kauppaat noin surkeaa tuotetta, joka ei ole laatua nähnytkään?

  VastaaPoista
 14. iPhone fanipojat eksyny liekitysfoorumille... :) Hyvä Pessi, on ilo seurata sun meininkiä! ja napata parhaat ideat omaan settiin mukaan! :)

  VastaaPoista
 15. iPhone ole yhtään sen parempi...roskaa molemmat!

  VastaaPoista
 16. En voi ymmärtää, että Olli hyväksyy ja sponssaa sua, koska Ollin mukaan tuollainen työn tekeminen on aina väärin.

  VastaaPoista
 17. Foodipeipet ei ilmeisesti vanhene eikä joudu pyörätuoliin.

  VastaaPoista
 18. Olli ymmärtää sen, että teen myyntiduunia Nokialle ja arvostaa mua silti koska:

  Vähän niinkuin helpossa terveydessä lähdetään lisäämisestä, korvaamisesta ja laadun parantamisesta niin myös muussa elämässä. Aika vähäiset olis Ollin "hyväksyttämät" ihmiset, jos kaikki työtätekevät pitäis lahdata. Oon lähteny muutosleikkiin vuosi sitten ja nyt on hommat ihan eri tasolla. Mut mäkin vasta harjoittelen hyveellistä elämää :)

  VastaaPoista
 19. Mitä laadukasta on kys. puhelimessa? Ei sitten mitään!

  VastaaPoista
 20. "Koirat haukkuu ja karavaani kulkee" =)

  VastaaPoista
 21. Voi mahoton, miten negatiivisia ihmisiä tämä pallo päällään kantaa. Aika surullista:/

  Anonyymi-rakas, kyllä sinuakin joku rakastaa, PUS:)

  VastaaPoista
 22. Eiköhän täällä ole useamoikin anonyymi...jos se on negatiivista, että täysin oikeutetusti kyseenalaistaa Nokian laadun, niin huh!

  VastaaPoista
 23. Mun kokemukset myynnistä on että kun myyt tuotetta johon et usko ihan täysillä, kehittyminen myyjänä on paljon hitaampaa kuin jos pääset tykittää tuotteita joista ajattelet että ne on parasta ikinä! Toivottavasti pääset tähän suuntaan piankin. Ei muuta, huikee blogi sulla :)

  VastaaPoista
 24. Hyvän myyminen on niin hauskaa ettei malta pysyä sängyssä vaikka olis menny nukkuun vasta 6 tuntii sitten..

  Huonon, turhan tai pahan myyminen tappaa sielun, ja aika pian myös ruumiin. Suomen terveysongelmat johtuvat - eineksen ja roskamedian lisäksi - myös ennen kaikkea siitä epäinspiroivasta sieluntappohommasta mitä jengi suostuu tekemään.

  Abundance Mindset. "I'm already rich, so I can do whatever I want!"
  Kaikki me ollaan todella rikkaita, vaikkapa faaraoihin verrattuna. Ne ei voinu kuunnella sinfoniaorkesteria korvalappustereoista.

  VastaaPoista
 25. Se laadukkuus ja hyvän myyminen ei kyllä toteudu tässä tapauksessa.

  VastaaPoista
 26. "Huonon, turhan tai pahan myyminen tappaa sielun, ja aika pian myös ruumiin. Suomen terveysongelmat johtuvat - eineksen ja roskamedian lisäksi - myös ennen kaikkea siitä epäinspiroivasta sieluntappohommasta mitä jengi suostuu tekemään."

  Mitenköhän mikään terveysongelmani ei johdu tuosta?

  VastaaPoista
 27. Sopisi muidenkin ottaa oppia miten noihin anonyymeihin voi reagoida. Hyvä Pessi :)

  VastaaPoista
 28. Anonyymius tekee mielipiteistä vähemmän arvostettuja vai?

  VastaaPoista
 29. Alin Ano juurikin näin. Enemmän motivaatiota vastailla kommentteihin joiden takana ihminen rohkeasti omalla persoonallaan seisoo.

  VastaaPoista
 30. Jos tänne pistää jonkun etunimen, niin miten se asiaa muuttaa? Ja edelleen olisi kiva saada niitä perusteluja, millä perusteella Nokian N8 on laadukas tuote.

  VastaaPoista
 31. Anonyymikommenttien poisto kyllä yleensä nostaa keskustelun tasoa aika paljon. Itse en todellakaan aio tätä nyt tehdä. Olen vaan innoissani kun saan kerrankin keskustelua aikaiseksi :)

  Nuo laitekeskustelut voi käydä jossain muussa blogissa. Mulla ei ole mitään intohimoja aiheesta. Tähän asti oppimani perusteella N8 käy mainiosti niihin hommiin, mitä minä puhelimella pääosin teen, eli tekstailu, kuvaus ja puhuminen.

  N8 laatukeskustelu jatkuu kiihkeänä toisaalla

  VastaaPoista
 32. Puhut blogissasi laadusta, mutta kuitenkaan sillä ei ole tässä tapauksessa väliä. Eikö se ole ristiriitaista ja tekopyhää?

  VastaaPoista
 33. Tässä ensimmäinen N8 video. Vaihda youtubesta 720hd resoluutio päälle ja nautiskele kokkishowsta :)

  VastaaPoista
 34. N8 on kyllä ainakin Nokian paras kännykkä tähän mennessä eli paljon huonompiakin tuotteita voisi joutua myymään.

  Tosiaan aika moni joutuu tekemään palkkaduunia elannokseen. Silloin kannattaa ottaa siitä kaikki irti ja oppia niin paljon kuin voi!

  VastaaPoista
 35. Minusta tuo on oikein toimiva veto. Kaiken ei pidä olla niin mustavalkoista. Tuolta reissulta voi oppia melkein mitä vaan ne opit varmasti palvelevat isompaa missiota. Kasvamaan ja oppimaan tänne on tultu ja kaikki kokemukset avoimin mielin liikkuessa opettavat. Sillä tuskin on kauheesti väliä onko iphone vai Nokia parempi ;) Jos puhelin olisi mulle tärkeämpi, Iphonen saattaisin ostaa seuraavaksi, mutta Pessin kaltaiselta kaverilta voisin ostaa vaikka Nokialaisen :)

  VastaaPoista