sunnuntai 3. lokakuuta 2010

MuutosMinäkin olin ennen oman mieleni vanki. Yhteiskunnan normien tylsistämä. Kunnes oivalsin, että minulla on mahdollisuus tehdä valintoja. Ei yhteiskunta estä muuttumasta, ellei usko asian olevan näin. Rajojen rikkominen on loppujen lopuksi helppoa.

Vuosi sitten olin vielä ihan pihalla. Zombi. Älytöntä tajuta miten paljon vuodessa voi muuttua! Sytyttyäni muutosvauhtiin aion jatkossa muuttua vielä nopeammin. Nautiskella kiihtyvästä muutoksesta.

Miksi näin? Eikös se ole vähän noloa kääntää takkia itselleen??

Ei. Maailma kaipaa johtajia, jotka uskaltavat myöntää olleensa täysin pihalla. Muuttuvassa maailmassa liidereiden täytyy olla nöyriä oppimaan ja valmiita vaihtamaan suuntaa. Johtajuuden vastakohta on jatkaa samaan suuntaan, vaikka tietääkin ajavansa kohti rotkoa.

Pyrin muutokseen tehdäkseni mitä minun täytyy. Tullakseni ihmiseksi, joka olen. Unelmani ja tavoitteeni ovat massiiviset, enkä vielä ole ihminen joka pystyisi ne toteuttamaan. Pinnistelen itseäni joka päivä suuremmaksi kasvaakseni tavoitteideni täyttäjäksi (Ja syön bee pollenia, koska Wolfen mukaan se saattaa aiheuttaa aikuisiän pituuskasvua, who knows).

Tässä pieniä esimerkkejä elämässäni tapahtuneista muutoksista. Käytännössä koko ajankäyttöni on muuttunut.

Olen löytänyt johtajan itsestäni. I must lead not follow. Koko sosiaalinen ympäristöni on vaihtunut täysin. Kaveripiiri on ollut välillä pienin ikinä, mutta mitä siitä. Kaksi laadukasta ihmissuhdetta on parempi kuin 20 pinnallista. Muutos on ollut karkeasti sanottuna ajan kuluttajista aikaansaajiin.

Olen saanut aivan järjettömästi lisää rohkeutta. Pystyn nöyristelemättä jakamaan neuvojani pukumiehille, koska olen hyödyntänyt nopean oppimisen parhaita työkaluja. Kovillakin businesstyypeillä on usein todella rajoittuneet käsitykset siitä, miten asiat voi tehdä. Uskallus rikkoa kaavaa puuttuu. Helposti unohtuu, että asiakkaan saama todellinen hyöty on ainut asia mikä ratkaisee. Vuosi sitten en olisi uskaltanut ottaa yhteyttä yhteenkään julkkikseen tai hyväntekijään. Nyt koen sen velvollisuudekseni.

Olen ryhtynyt hyväntekijäksi. Jos viet tosissasi maailmaa hyvään suuntaan ja tarvitset apuani niin saat sen heti. Kysykää vaikka Juusolta. En ole kaveria koskaan tavannut, mutta haluan auttaa häntä aina kun mahdollista. Näitä kavereita auttaa ilolla. Jokaisella hyvällä teolla lähettää signaaleja universumiin. Mitä vaikutusvaltaisempia hyväntekijöitä auttaa, sitä massiivisempi aalto lähtee.

Myönnän olevani itsekäs ihminen. Pyrin auttamaan ihmisiä osittain siksi, jotta tuntisin itseni merkitykselliseksi. Olen oppinut, että vain teoilla on merkitystä. En paljoa kuuntele hippejä, jotka pitää mua ahneena, kun välillä jopa laskutan palveluksistani. Ei se maailma roskia lajittelemalla pelastu.

Ihmissuhteeni perustuvat nykyisin vapaaehtoisuuteen. Pyrin laatuajatteluun elämässäni. En enää suostu tuhlaamaan aikaani.

Olen vaihtanut aikataulu-urheilun luolamieskikkailuun. Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin.


Huomenna verkostoidun ja biletän Tiimiakatemian meiningeissä. Muiden painellessa bissepöhnässä, painan kaakaokännissä mieli kirkkaana menemään. Pessi 2009 olisi ihmeissään.

Kuinka pääset mukaan muutosleikkiin?

Tsekkaa tämä Tiimiakatemialla kehitetty muutoksen läpiviennin työkalu muutosjohtajille (muutosjohtajan määritelmä: johdat muutosta omassa elämässäsi tai organisaatiossasi)

Hit. Mr. Filosofia

Haasta prosessi Kyseenalaista vallitseva tila ja synnytä muutostarve.

luo Inspiroiva visio Luo visio siitä, miten hienosti asiat tulevat olemaan muutoksen jälkeen.

Tee toiminta mahdolliseksi Näytä kuinka jokainen voi helposti aloittaa muutoksen tekemisen pienillä teoilla.

Mallinna tie Piirrä aarrekartta maaliin.

Rohkaise sydän. Liekitä itsesi (tai muut) toimimaan.

Tätä mallia kannattaa hyödyntää halusit sitten elämästäsi merkityksellisen tai saada organisaatiosi toimimaan.

Kuinka sitten kyseenalaistat oman mielesi kahleet?

Kyseenalaista omat rutiinisi. Kyseenalaista oma elämäsi. Teetkö asioita saadaksesi ajan kulumaan vai tehdäksesi jotain merkityksellistä?

Jos haluaisit poistaa Suomesta työttömyyden tosissasi, niin katsoisitko illalla tvtä? Et tietenkään!! Joko etsisit tapoja poistaa sen tai kehittäisit itseäsi kohti ihmistä, joka sen pystyy tekemään.

Kun on siistit unelmat, ei koskaan ole tylsää. Mikään ei ole yhtä siistiä, kuin innostavien unelmien toteuttaminen.

Pienten ongelmien ratkaiseminen on vähintään yhtä hankalaa kuin suurten. Suurten haasteiden edessä alat kasvaa. Kun alat ratkoa isoja ongelmia, huomaat apua tulevan myös ympäriltäsi.

Lisämotivointia luvassa kaikille sitä kaipaaville ainakin tässä blogissa!

13 kommenttia:

 1. Ei voi muuta sanoa kuin, että kunnioitan. No sanon muuta kuitenkin.. Oon lukenut tätäkin blogia (muunmuassa Juuson blogin lisäksi) ja tsekannut kaikki kirjoitukset vähintään vuoden takaa ja kyllähän sen on huomannut kuinka oot muuttunut, blogikirjoitukset kertoo paljon, mutta sen näkee myös akatemialla.
  Kiitos, että myös sinä olet saanut mussa aikaan liikkeen eteenpäin. Oon ruvennut pohtimaan omaa elämääni todella paljon teidän blogipohdintojen kautta ja sitä kuinka haluan kehittyä. Oon hyvin alussa, mutta jostain on alotettava. Keep on moving!

  VastaaPoista
 2. Oon monesti fiilistelly sitä, että kuinka nuorena oon oikeasti heränny ajattelemaan! Sä oot vielä muakin nuorempini niin fiilistele sitä. Kun oot mun ikänen niin ihan varmaan sulla on jo paljon isommat geimit menossa kuin mulla nyt (siis kun vaan jatkat itses kehittämistä). Jokainen kiitos ruokkii tekee hommat en liten bättre, koska silloin sitä aina konkreettisesti näkee, että on oikeasti auttanut jotain. Kiitos tsemppauksesta Jessica :)

  VastaaPoista
 3. Kun olisinki nuorempi! Fyysisesti taidan olla vanhempi, mutta henkisesti vielä nuorempi kuin sä. No kaikkihan tässä nuoria vielä ollaan! Liian vähän sitä tulee kommentoitua tätäkin blogia, mutta kiitoksen tunne on tullut jo paljon aikasemmin, nyt vaan sai vihdoin sanottua sen. Kiitos ja ole hyvä :)

  VastaaPoista
 4. Aika psykedeelistä ajatuksenvirtaa!
  Pystyn samaistumaan aikalailla siinä, miten paljon myös oma elämäni on muuttunut viime vuosien aikana. Silti, on kyllä vaan aika vaikeeta toimia aina niin kuin pitäisi.
  Itse haluaisin ainakin olla usein paljon naiivimpi.
  Bailatkaahan raksapäivillä nätisti (mutta kunnolla) -P

  VastaaPoista
 5. kovin aikuisiällä ei voi enää pituuskasvaa ;)
  miehillä luiden kasvukohdat luutuvat noin 20 vuotiaana

  VastaaPoista
 6. :) JES! Tuttu tarina, ei oo kauaa siitäkään kun ite on ollut perusvalittaja, ja "uhri". Huvittavinta on se että oman elämänsä käsiin otto on mailman helpointa :) mikään ei tuota niin paljon iloa ja intoa kun voida ite huippuhuvin ja auttaa muita -> tuoda muiden elämää hyvää.
  Go on!

  VastaaPoista
 7. Hyvä pessi! Life will never be the same, life is changing! Tullaan tekemään vielä isoja asioita molemmat. On ollut hienoa tutusta saman ikäiseen ihmiseen, joka on menossa samaan suuntaan kun itse. Siistiä, kun voidaan antaa molemmat vinkkejä toisillemme. Suurin ihmiseen vaikuttava tekijä on toinen ihminen joten miksi antaisit negatiivisten luusereiden vaikuttaa itseesi kun voit ottaa neuvoja mestareilta.
  Nähdään viimeistään viikonloppuseminaarissa!

  VastaaPoista
 8. Eevi puhut asiaa! Jälkeenpäin tarkasteltuna suuretkin elämänmuutokset on niin helppoja. Jos pystyy muuttamaan elämässään pienen asian niin suuretkin muutokset onnistuu. Tärkeintä on saada prosessi käyntiin. Pieniäkin voittoja pitää muistaa juhlia!

  VastaaPoista
 9. Henri oon kiitollinen siitä miten paljon oon sulta oppinu etenkin asenteesta. Meitä ei kyllä pysty enää pysäyttää :)

  30-31.10 Tulee olemaan vuoden siistein viikonloppu!

  VastaaPoista
 10. Ahaa.. sä et seuraakaan Olli-johtajaa, vaan ole itse johtaja?

  Ja nyt sä haluat, että muut seuraa sua, johtajaa, vai haluaksä että muuto on oman elämänsä johtajia?

  No, toivottavasti saat paljon rahaa ja elät elämäsi onnellisena omassa tornissasi. Ollin kanssa.

  VastaaPoista
 11. "miksi antaisit negatiivisten luusereiden vaikuttaa itseesi kun voit ottaa neuvoja mestareilta"

  Eih! Onko olemassa vielä joku Suurempi Mestari? Annas kun arvaan, hän on tämä mainosmies wolfe, jonka keikasta pitäisi maksaa about 300 euroa, koska hän on.. Suuri Mestari :DD

  VastaaPoista
 12. Kyllä menen katsomaan Wolfea, vaikka itselleni hän ei olekaan ollut tärkeimpiä opettajia. Tärkeimmät mentorini löytyvät paljon lähempää. Kaikkein eniten oppii ihmisiltä joiden kanssa viettää aikaa. Olen todella kiitollinen siitä, kuinka hienoja ihmisiä ympäriltäni löytyy. Opin heiltä joka päivä jotain uutta. Mentorisuhteen rakentaminen johonkin haluamiasi asioita jo saavuttaneeseen on myös hyvä keino tehostaa oppimista.

  VastaaPoista
 13. Meikästä anonyymi kommentointi on ehkä maailman siistein juttu. Jotenki siinä tiivistyy sellaset hyvät jutut kuten kyky seistä sanojensa takana, fiksu argumentointi ja yleinen lisäarvon tuottaminen. Keep up the good work, onnittelisin henkilökohtaisesti, mutta tosiaan toi anonymiteetti tekee siitä hiukan vaikeaa.

  VastaaPoista