keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Vastine poliitikolle

Poliitikkoystäväni jakoi minulle terveydenhuollon tehostamista kritisoivan videon. Koin tämän selittämättä jääneen teon puhtaasti manipulointiyritykseksi. Hän yritti saada minut kiinnostumaan asiasta ja ottamaan siihen kantaa. Teinkin pienen pohjatyön ja tutkin, että mistä siellä lehdissä puhutaan.

En hirveästi seuraa politiikkaa, koska en koe sen vievän maailmaa tai omaa elämääni parempaan suuntaan. Valtakunnallisten uutislähetysten seuraaminen on lähinnä masentavaa puuhaa. Poliitikot jankkaavat keskenään epäolennaisista asioista. Merkittäviä muutoksia positiiviseen suuntaan ei nykyisellä järjestelmällä saada aikaiseksi. Lait ja säädökset eivät vie maailmaa aidosti parempaan suuntaan. Suuret muutokset tarvitsevat kollektiivisen vapaaehtoisen halun muuttaa toimintatapoja.

Kysymys terveydenhuollon tehostamisesta on epäolennainen, enkä ole kiinnostunut siihen vaikuttamaan. Olennaista olisi siirtää fokus sairaiden hoidosta sairauden ehkäisyyn ja terveyden edistämiseen. Älkääkä nyt poliitikot ymmärtäkö tätä rokotteiden lisäämiseksi!

Meidän pitää alkaa vaatimaan lähikauppoihimme oikeaa ruokaa. Suuret muutokset tapahtuvat kun ihmiset alkavat vaatia itselleen hyviä asioita.

Kirjoitin artikkelini poliitikon inspiroimana, joten lisään vielä valtion toimintatapojen mukaisia käytännön viisasteluja. Tässä muutama pakkovaltaan perustuva toimintaohje (Kyseessä Amerikkalainen paradigma eli väkivaltainen maailmanparannus).

Myrkkyjen myyminen ruokana olisi hyvä kieltää. Ravintona myytävät myrkyt kuten kosmetiikka (ihon kautta nautittavaa) ja karkit siirrettäisiin k-18 osastolle tai vähintään vaihdettaisiin hyllynimeksi "kemikaaleja". On pientä ristiriitaa, että "uusioelintarvikkeita" kuten tuhansia vuosia ravintona käytettyä chiaa ei saa Suomessa myydä ruokana, mutta Atrian marinoitua tehobroileria saa. Venäjällä asia on aikalailla päinvastoin. Ottakaa naapurilta mallia.

Pakolliset rokotukset vaihdettava pakolliseen Chaga huntingiin. Jaakko Halmetoja kertoi Ihminen kokonaisuutena kiertueella pakurin olevan yksinään tehokkaampi influenssalääke kuin unettava sikapiikki. Pakurinmetsästys, maadoituksen merkitys, villiruoan hyödyntäminen ja myrkyiltä välttymisstrategiat pakollisiksi oppiaineiksi kouluihin.

Näinkin pienien ja fiksujen uudistusten läpivieminen poliitikkona veisi ikuisuuden ja turhauttaisi ainakin minut. Tästä syystä jatkan vaikuttamista vapaammassa muodossa. Koeta Asmo jaksaa.

1 kommentti:

  1. Itsekin ole tuota teveydenhuollon uudistukseen liittyvää keskustelua jonkin verran seurannut. Ihmetyttää vaan, että pitääkö Suomen valtion palkata amerikkalainen konsulttitoimisto tehostamaan terveydenhuoltoa..?? Ei hyvää päivää. Tuntuu siltä että ylemmällä tasolla tehdään erittäin typeriä päätöksiä, joiden seurauksista kärsitään tulevina vuosina. Tämä ei ainakaan vie meitä yhtään lähemmäksi kaivattua holistista lähestymistapaa :(

    Onneksi on kuitenkin kasvava määrä ihmisiä, jotka käyttävät omia aivojaan, kyseenalaistavat virallisia näkemyksiä ja jakavat tietouttaan muille. Jee!

    Milläs saatais loput tuulipukansasta vierotettua lääkkeistä ja tetrasykliinistä?

    T: Maija

    VastaaPoista