lauantai 18. syyskuuta 2010

Mun kehoni on temppeli

Mistä tunnistaa oikean ruoan? Kuinka kauan ihmiskunta on ollut metsässä ravinnon suhteen? Siinä kysymyksiä joihin aion löytää vastaukset.

Ravintopalettini näyttää päivä päivältä paremmalta. Tänään söin (luomuna) aamulla D vitskut, chiapuuro kookosöljyn ja mustikoiden kera.

Aamupäivällä metsästin laatusafkaa Veen Maan Viljaa messuilta.


Messusaaliina hirveä, lammasta, aprikooseja ja porkkanaa

Ennen päivän voimistelutreeniä smoothien:

Pohjaksi pakuritee+ itse puristettu mehu (porkkana naatteineen, inkivääri, sitruuna, purjo)
kyytiin kookosöljy, guarana, afa,männynsiitepöly, kuorittu hamppu, banaani, carob, merisuola, goji, chia ja kruunuksi tocotrienols. Mieletöntä herkkua!

Treenijuomaksi lähtee kookosvesi tai lähdevesi.

Treenipalkkariin hamppuprodejauhe ja pakuri. Sekä pakuri, että hamppu ovat kokonaisia proteiineja sisältäen kaikki aminohapot. Lisäravinneseikkailut jätän mielelläni muille.

Treenin jälkeen päivälliseksi tuoreita lammasherkkuja ja kunnon salaatit. Salaattiin bioaktivoituja pähkinöitä(cashew,para) ja siemeniä(auringonkukan,seesamin, kurpitsan,pellavan,tattari) ja laaja kattaus vihanneksia.

Illalla Dr. Poppasen läksiäisbileisiin. Evääksi lähdevettä ja raakasuklaata.

Näin monipuolisella safkalla on ainakin mun kehotyypillä vieläkin shortsikeli.

Mikäs tässä mun ruokalistassa nyt oli niin erikoista?

Et löydä siitä E- koodeja tai mitään prosessoitua. Ruokani tulee luonnosta, ei tehtaasta! Haluan kuoltuani maatua ja haluan säilyttää lisääntymiskykyni, joten jätän näillä epämääräisillä ruoankaltaisilla-aineilla leikkimisen muille.

Mitä tämä kaikki maksaa?

Moninkertaisesti sen mitä hk:n sininen ja torjuntamyrkkysalaatti. Mutta mitä hiton väliä sillä on? Jos ei omaan hyvinvointiin halua sijoittaa rahojaan niin mihin sitten? Osakkeisiin? Oma suorituskyky on niin eri tasolla investoidessa kroppaan, että rahan houkuttelukin alkaa sujua. Muista investoida myös Mieleen.

Mistä sitä laatusafkaa saa? Einesmarkettiin on turha suunnata. Jyväskylässä kannattaa ensimmäisenä suunnata Katriinan kauppaan. Jos asut ihan landella niin hommaa safkasi nettikaupoista, takapihalta ja laadukkailta pientiloilta. Lihan ystävät tänään ja huomenna suunta kohti Paviljonkia!


-10% Alennuskoodi liekki voimassa Fitnessfirstillä vielä muutaman päivän. Käypä tsekkaamassa valikoima!

6 kommenttia:

 1. Asun Jyväskylässä ja olen myös lihan ystävä. Satutko tietämään mistä autoton voisi täällä hankkia kunnon lihaa ympäri vuoden?

  Tiedän, että Suomessa on vielä edelleenkin oldschool-tiloja missä lehmät kasvaa heinällä soijasotkujen sijaan, mutta ei niiden tuotteita koskaan näy missään!

  VastaaPoista
 2. Jos pakastintilaa löytyy niin kannattanee ostaa isompia määriä kerralla. Ollaan ostamassa pari luomulammasta niin jos haluut jaolle laita yhteystietoja mulle päin (tai facebook frendiksi) ja otan yhteyttä kun on ajankohtaista.

  VastaaPoista
 3. Oon itse elänyt nyt pääosin kasvisravinnolla ja munilla, enkä ole aivan perillä lihan saatavuudesta. Yliopiston luomuruokapiiriin kannattaa tutustua http://www.jyy.fi/fi/jyy/valiokunnat/ymparistovaliokunta/luomuruokapiiri/?id=166 Luomujauhelihaa löytyy ihan basic marketeista jo kohtalaisesti (ainakin Kympistä ja Mestarin Herkusta)

  VastaaPoista
 4. Moikka Pessi! Saako kaikkia noita tuotteita fitnessfirst.comista? Aika eksoottisia juttuja syöt ja olisi ihana itsekkin kokeilla. Superfoodeja oon pikkuhiljaa lisänny ruokavalioon ja jättäny automaattisesti pois muita turhia juttuja. Kookoksöljy, hampunsiemen ja raakasuklaa on tuttuja mutta esim männynsiitepöly ja bioaktiiviset pähkinät on mulle ihan uusia tuttavuuksia. Mistä näitä saa?

  VastaaPoista
 5. Bioaktivoidut pähkinät tarkoittaa siis liotettuja pähkinöitä. Heität vaan veteen päiväksi ja popsit sitten huiviin. Männynsiitepölyä olen itse kerännyt keväällä, joten en tiedä sen saatavuudesta muuten. Tässä Jake opettaa sen keräämisen ja käytön http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/?p=344

  Osoitehan oli fitnessfirst.fi ja sieltä löytyy kyllä todella kattavasti superfoodeja. iherbistä tilaan loput ne mitä ei löydy.

  Hauskaa huomata, että täällä käy myös yrittäjälukijoita :) Onko ravinnon parantaminen vaikuttaminen positiivisesti tulostasoon?

  VastaaPoista
 6. Luomulihaa suosittelen Taipaleen tilalta Petäjävedeltä:
  www.taipaleentila.com

  ja

  Luomuspelttiä samoiten Petäjävedeltä Maatilamatkailu Kumpusesta ( oma lehmä ojassa :-) ):
  www.kumpunen.fi

  T. Entinen Petäjäveden plikka

  VastaaPoista