torstai 16. syyskuuta 2010

101 postausta takana, mitä jäi käteen?

Sata postausta takana ja aika vetää hieman asioita yhteen. Saan usein vastata kysymyksiin lyhyestä urastani bloggaajana. Mikä siis sai minut aloittamaan ja jatkamaan valitsemallani tiellä?

Lukuvinkki: Ydinsisällön saat nopeiten lukemalla kappaleiden ensimmäiset lauseet ja boldaukset.

Henkinen herääminen tapahtui keväällä 2009 lukiessani Sarasvuon Sisäistä Sankaria. Olin päätynyt kirjan pariin Tiimiakatemian lukusuositusten kautta. Tämä kirja sai minut heräämään ajatukseen, että valitsen itse kohtaloni. Aloin piirrellä oman elämäni unelmakarttoja.

Luonnollisesta ravinnosta kiinnostuin syksyllä Ylen paleota käsittelevän dokumentin kautta. Ryhdyin noudattamaan paleoruokavaliota syöden pekonia, munia, jauhelihaa, kanaa ja vähän salaattia. Jaksoin tätä noin viikon kunnes väsähdin mahdottomalta tuntuvaan viljojen välttelyyn. Suuresta osasta ruokia luopuminen kerralla ei ollutkaan niin helppoa. Mentiin perse edellä puuhun.

Hieman myöhemmin ystäväni esitteli minulle Viidakkomiehen. Siitä alkoi tutustuminen foodeihin. Motivaatiota ruokakokeiluiden jatkamiseen sain kroonisista vatsavaivoista. Talvella aloin myös auttaa ystävääni Fitnessfirst superfood verkkokaupan perustamisessa.

Viidakkomiehen jutut tekivät minuun niin kovan vaikutuksen, että halusin ehdottomasti tutustua häneen. Kutsuin hänet Jyväskylään Petteri Kilpisen bisnesseminaariin. Olli kertoi ensin oman tarinansa yrityksellemme ja veti todella inspiroivan esityksen. Tähän päälle Kilpisen liekitykset ja olin aivan tulessa. Starttasin blogini nimellä Liekeissä kunnianosoituksena Kilpiselle ja kirjalleen Liekeissä.

Aloitin bloggaamisen siis idolieni inspiroimana. Halusin päästä jakamaan ihmisille samaa mitä olin heiltä oppinut. Halusin ja haluan edelleen saada ihmiset uskomaan itseensä ja toteuttamaan unelmansa. Ollin asuessa tovin sohvallani sain hyvän tuen projektin käynnistämiseen.

Alkuinnostuksen hieman laantuessa totesin, ettei bloggaamisesta tule ainakaan vielä kokopäiväinen tehtäväni. Saan annettua maailmalle enemmän muilla tavoin. Blogin pitäminen tukee kaikkea muutakin toimintaa, enkä missään nimessä aio lopettaa kirjoittamista.

Paras osaamiseni on sosiaalisessa kanssakäymisessä. Olen koko kesän opiskellut ihmisiin vaikuttamista, vuorovaikutustaitoja ja muutoksessa onnistumista. Olen lopultakin alkamassa käyttämään taitojani hyvään asiaan isolla hanskalla.

Olemme yhdessä erään blogimaailman staran kanssa kehittäneet huikeat visiot. Ei malteta asiaa kauaa pidätellä, kun ollaan niin liekeissä tulevista seteistä. Kuulette lisää loppuviikon aikana.

Seison Viidakkomiehen kanssa Suomi foodeille mission takana ja teen oman osani tämän toteutumiseksi. Me tullaan onnistumaan.

Lyhyt tiivistys siitä miksi bloggaaminen kannattaa:

- Loistava kanava auttaa ja inspiroida ihmisiä. Mitä enemmän annan, sitä enemmän saan.
- Vedän puoleeni samat arvot jakavia ihmisiä. Karkotan ihmisiä, joita en haluakaan tuntea.
- Voin markkinoida ja brändätä itseäni. Myyntialalla täytyy uskaltaa tuoda itseään esille. Olen yrittäjä, olen siis myyntialalla.
- Kehittää kirjoitustaitoa ja ajattelua.
-back up. Jos offline bisnekset ei suju, voin aina palata panostamaan enemmän blogiin.
- Opin esiintymistaitoa.
- Voi tehdä juuri sen verran kuin huvittaa.

Mitä olen hyötynyt:

Tutustunut todella moniin huikeisiin ihmisiin.
Olen yhdistänyt hyväntekijöitä toisiinsa.
Olen oppinut paljon itsestäni.
Olen saanut loistavia palautteita, joista tiedän olevani oikealla tiellä.


Seuraavaksi luvassa urbaanin luolamiehen ravintomanifesti.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapi oikein hienolta! Näitä onki ollu aika mukava seurailla ja tarkkailla, että miten se yritys ja suunnitelmat lähteekään käyntiin.

  Itse olen blogimaailmasta kans eniiten hyötyny sillä, että saa näyttää ihmisille mallia omalla tavalla ja varsinki ottaa sitä muilta (: Ei kyllä ole mikään muu palkitsevampaako saa kuulla, että jollekki on ollu jonkusortin hyötyä omista päättömistä hölinöistä :-D

  VastaaPoista
 2. Mulle blogi on ennen kaikkea opiskelukanava ja -boosteri.

  On ihan eri asia opiskella jotain "muistaakseen" - tai opiskella sitä samaa opettaakseen ja päteäkseen netissä!

  Ihminen on sosiaalinen olento - me ollaan sosiaalisissa tilanteissa ihan megaskarppina, koska se on niin tärkeää joka tavalla. Yksikään opiskelija ei ole lukusalissa niin liekeissä ja steitissä kuin illan haalaribileissä.

  Sosiaalinen media (blogi[t], fbook, youtube & twitter) on vieny mun oppimistehon ihan omiin ulottuvuuksiin. Mieli on NIIN mukana ja kroppa täydessä (bile)steitissä, kun pystyy jakamaan joka elämyksen & idean, samantien. Tää on niin kaukana yliopiston lukusalista että naurattaa ja vähän myös säälittää (tosin ne tahdottomat lampaat on toisaalta kohtalonsa valinneet ja/eli ansainneet)

  Vai mitä oot mieltä, muistuttaako viidakkomeininki enemmän lukusalia, jossa pitää hiipiä ja kuiskailla, vai bilsan fuksibileitä, johon on tyttöjen sekaan sniikannut yksi paidaton tarzan.. (ja siinä tulikin illan traffic tip)

  VastaaPoista
 3. Hieno kun jaksat kirjoitella mielenkiintoista ja inspiroivaa blogia. Nää ravintojutut, ja muut rakentavamman elämän pointit, inspiroi ihan satasella.

  VastaaPoista
 4. Kiva huomata että, paleoruokavalio lyö läpi Suomessakin. Oma suosikkini on citykanin tuoreet suolet havunneulasilla. Pituuskasvu on jäänyt 150 senttimetriin ja turberkuloosi sekä lapamato vaivaa, eli juuri sitä oikeaa luolamiehen elämää :-)

  VastaaPoista