maanantai 28. kesäkuuta 2010

Tekosyylista

Pidän tällä hetkellä kahta listaa.

Hoidetut asiat

Täytän tätä kun saan tehtyä asioita, jotka edistävät päämääriäni.

Tekosyyt

Täytän tätä niillä syillä, joiden takia en täyttänyt edellistä.
Viime aikoina tähän kohtaan on ilmestynyt muutaman kerran Futiksen MM kisat.


Jos tekosyylista täyttyy enemmän, on aika tarkastella omaa elämää. Onko tavoitteet oikeasti tärkeitä vai suorittaako vain jonkun toisen agendaa? Vai ovatko tavoitteet kenties liian kaukaisia tai suuria? Teetkö ja tavoitteletko oikeasti niitä asioita, joita rakastat?

Entäs jos ei ole motivaatiota? Motivaatio on syy tehdä jotain. Jos auringossa makaaminen tuntuu ajoittain paremmalle vaihtoehdolle kuin tavoitteiden eteen työskentely, ei tavoitteissa ole välttämättä silti vikaa. Et vain ehkä ole muistuttanut itseäsi unelmiesi ihanuudesta riittävästi.

Tavoitteita kannattaa asettaa erilaisille aikaväleille. Välistepit on välttämättömiä, että voi päästä suureen maaliin asti. Asettamalla valtavan tavoitteen vuosien päähän, helposti lannistaa itsensä. Usko voi loppua ilman selkeää reittiä maaliin. Jos taas asetettu tavoite on ollut liian pieni, ei viitsi vielä edes aloittaa sen eteen työskentelyä. Tavoite kannattaa siis purkaa paloihin. Muuten jää helposti odottamaan kiirettä.

Yksi hyvä tekniikka on Tim Ferriss tyylinen unelmajana. Määritellään kaikki hulluimmat unelmat ja sen jälkeen rakennetaan korkeintaan kuuden kuukauden aikajana niiden saavuttamiseen. Jos haluaa hienon Bemarin, kannattaa aloittaa koeajamalla se. Kuvaa ja fiilistele sitä autoa. Laita seinät täyteen sen kuvia. Syntyy kummasti sitä motivaatiota. Puolen vuoden päästä pihassa seisoo uusi BMW.

Tein Iphoneen sanelun omista tavoitteistani. Pyrin kuuntelemaan sen kerran päivässä ja aina hidasteita kohdatessani. Olen myös opetellut olemaan kiitollinen vastoinkäymisistä ja epäonnistumista. Kun kerta aion saavuttaa tavoitteeni,
niin sitä enemmän opin, mitä enemmän matkalla on haasteita. Helpottaa kummasti ajattelun suuntaamista ratkaisuihin ongelmien murehtimisen sijaan. Jos tekee mieli keskittyä ongelmiin, voin katsoa kymmenen uutiset.

Tekosyylistallani lukee tällä hetkellä futiksen MM-kisat. Kisojen seuraaminen on aiheuttanut pienen väliaikaisen hidasteen. Nyt kun kisat on jo loppupuolella poistuu tämäkin peruste. Ratkaisukin on aika helppo keksiä. Suunnittelen päiväni niin, että saan kaikki asiat hoidettua yhden tai kahden matsin katsomisesta huolimatta. Ei kaikista paheista tarvitse heti luopua. Kun liekki omien unelmien toteuttamiseen syttyy, niin saattaa silti käydä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti