perjantai 4. kesäkuuta 2010

huippulihatKevyt kateus iski Helsingin luomutarjontaa katsellessa. Jyväskylässä muutama hippikauppa myy luomurehuja niin stadista löytyi Maatilatorin kaltaisia luomulihakauppoja. Elukkaa löytyi joka lähtöön. Siinä sivussa myytiin myös muun muassa luomuleipää ja pastöroimatonta homogenoimatonta raakamaitoa.

Itselläni on laktoosi-intorelanssi. Pakki on siis sekaisin, jos koskenkaan Valion maitoon. Yllätyksekseni käsittelemätön raakamaito ei aiheuttanut mitään oireita. Vitsikästä miten pitääkin tämäkin hyvä ravintoaine prosessoinnilla pilata. (myös Valion luomumaito on huijausta)

Kuulin myös toisen hauskan tarinan Valiosta sen entiseltä työntekijältä. Hän toimi laadun tarkkailijana maidon jalostuksessa. Ei kuulemma saisi puhua tästä, mutta nykymaailmassa mikään ei enää pysy salassa. Suuressa maitoerässä oli mitattu liian suuria määriä antibiootteja. Ei kai nyt hyvää maitoa voinut poiskaan heittää. Ongelma ratkesi kätevästi nostamalla antibioottipitoisuuksien raja-arvoja.

Vapo ja Valio edustaa hienoimmin valtion säätelemän markkinatalouden vääristymiä. Suurimmat tuet menee kaikista moraalittomimmille toimijoille. Go valtio.

Jyväskylässä jo Katriinan kauppa myy raaka-maitoa. Jotta tännekin saataisiin myös luomulihameiningit, tarvittaisiin yksi kunnon lihakauppias. Joku miehekäs Pentin Bratwurst vähentämään luomun hippiä imagoa. Luolamies tarjoaa täyden tukensa, jos joku ryhtyy perustamaan oikeaa lihakauppaa. Siihen asti suosittelen Jyväskyläläisiä pysyttelemään vegelinjalla. Jos täällä on jotain laadukasta lihatarjontaa, mistä en ole tietoinen, niin olisin otettu infosta.

9 kommenttia:

 1. Siistiä! Go Katriina! Lihoja sinne tuskin saadaan..

  Voitais Pesa heittää lehteen ja nettiin ilmotusta, tai sitten vaa lähtee kiertelee jotai lähitiloja. Ja saahan kaupasta sitä riistaa.

  Myös metsästysseuroihin kandee olla yhteydessä nyt tulevana syksynä. Pakastimet täyteen lihhoooo

  VastaaPoista
 2. Ja jos tuut tänne susirajalle kesän aikana, nini voidaan käydä Parikkalassa hakee lihoja. Siellä oli iha letkee pikku tila, josta sai Highland nautaa, lammasta, karhua, poroa jne jne

  VastaaPoista
 3. http://www.japary.fi/lahiruoka/
  http://www.kangasmaenhighland.com/aloitus.htm

  -Eva-

  VastaaPoista
 4. Mikä noissa Valion luomumaidoissa sitten niin pahasti mättää, jos sitä voi kerran huijaukseksi sanoa?

  VastaaPoista
 5. Ne prosessoidaan samalla tavalla kuin muutkin maidot eli homogenointi&pastörointi. Kai ne sen luomumerkinnän kriteerit täyttää, mutta en silti käyttäisi. Kerran koitin eikä hyvää seurannut...

  VastaaPoista
 6. Valion luomumaito pastöroidaan, mutta ei homogenoida. Ainakin niin maitopurkin kyljessä sanotaan, voihan se olla että ne valehtelee, ja että on homogenoitu myös.

  Silti uskon, että valion luomumaito on parempi vaihtoehto kuin normimaito.

  Tosin se pastörointi taitaa olla se mikä sen maidon pilaa...

  VastaaPoista
 7. Kiitti tarkennuksesta. Varmasti on parempi vaihtoehto kuin normimaito. En silti pysty käyttämään. Ruokajuomista olen luopunut muutenkin auttaakseni ruoansulatusta toiminnassaan.

  VastaaPoista
 8. Pantse voisin kyllä kerran kesän aikana tulla pyörähtää Savossa. Otan jousipyssyn mukaan niin katotaan mitä sieltä Parikkalasta saadaan ;)

  VastaaPoista
 9. Itselläni myös oireilee vatsa jopa laktoosittoman maidon kanssa, jostain syystä luomumaito ei tunnu aiheuttavan mitään komplikaatioita. Who knows.

  VastaaPoista