maanantai 21. kesäkuuta 2010

Good bye chemistry

On tullut taas otettua pari steppiä luonnonmukaisempaan elämään. Helppoja juttuja, vaikka ympäristö välillä vastustaakin.

Kemiallisista aineista luopuminen käy ihmeen helposti, kun ravinto on puhdasta. Yleensä kemialliset valmisteet auttavat korjaamaan väärien elämäntapojen aiheuttamia kosmeettisia ynnä muita vikoja. Tästä seuraa negatiivinen kierre. Vaihdetaan se positiiviseen.

Raw foodeilla ei juuri tarvitse astianpesuaineita, koska kypsentämättömät kasvirasvat eivät pinty.

Kemialliset hammastahnat menee samaan roskiin sen Fairyn kanssa. Pesuaineena voi käyttää niiden sijaan suolavettä. Puhtaalla ruoalla hampaiden hoito on muutenkin simppeliä. Ilman jalostettuja hiilareita ynnä muita myrkkyjä legot ei kovin helpolla ruostu.

Hiusten pesuun riittää pelkkä kylmä vesi. Muutenkin suihku kannattaa lopettaa kylmään veteen, jotta ihohuokoset menevät kiinni. Aluksi lähipiirin naiset vastustivat shampoo lakkoilua ja palasinkin luomushampooseen. Sen käytön lopettamisesta en sitten viitsinyt enää kertoa kenellekään...

Iholleni en laita enää yhtäkään pvc putkesta tulevaa pahanmakuista kemiallista yhdistettä. 50% iholle laitetusta tavarasta menee suoraan verenkiertoon. Iholle kannattaa tarjota siis vain parhaita herkkuja kuten kookosrasvaa ja kaakaovoita. 50/50 seoksena näistä kahdesta saa tiukan kombon.

Miltä tuntuu hyttysmyrkky haavaisella iholla? Kirvelee niin pirustii! Ennemmin olen syötävänä kuin kosken niihin myrkkyihin. Ollin sisäisen suojautumisen reseptit on testissä. Eilisen mökkireissun havaintojen perusteella olen aivan liian makeassa kunnossa mäkäräisille.

Aurinkosuojaksi riittää puhdas ravinto ja kookosrasva iholla. Kiiltelevä iho kerää paremmin aurinkoa, näyttää kivalta ja ruskettuu nopeammin. Kun vielä kookoksen antioksidantit ehkäisevät palamista, on se kuin luotu auringon palvojille. Kookoksesta saa kyllä huikeasti erilaisia hyötyjä ja iloja elämään. Jotkut hoitavat jopa ehkäisynsä sen avulla...

Seuraavana projektina olisi sitten veden vaihto elävään. Jyväskylässä Laajavuoren lähteeltä saa huippumatskut. Täytyy vaan järjestää jotain kimppareissuja vaikka Ojaniemen Jaskan kanssa. Ollut kuulemma elävän veden miehiä jo neljä kuukautta. Jokohan on Suomen ennätyksiä odotettavissa..?

2 kommenttia:

  1. ISOT kiitokset tosta kookosrasvavinkistä! Nyt kehtaa viilettää pelkät shortsit jalassa kylillä, vihdoinkin sain jalat ja selän ruskettuneeksi :D

    VastaaPoista
  2. Jeah! Kookos on kyl ylivoimainen rusketuksesta haaveilevalle. Saa pienessä ajassa tasaisen herkullisen värin. Kelpaa olla täällä beachille ;)

    VastaaPoista