maanantai 10. tammikuuta 2011

Aamurutiinien tuunausta

Elämässä on oltava rutiineja helpottamassa perustoimintoja. Niistä tietoiseksi tuleminen lisää vaikutusmahdollisuuksia omaan elämään. Alkuvuoden rutiinimuutoksena olen muuttanut aamutoimintoni.

Vanha tapa
Herätyskellon soitua 9.00 isken torkkua ja jatkan sängyssä pyöriskelyä. Nousen toisen tai kolmannen herätyksen jälkeen hitaasti ja vedän villasukat jalkaan ja hupparin päälle. Laahustan kylmissäni keittiöön hörppimään savivettä. Hitaalla heräämisprosessilla saan kätevästi verkkaisen rytmin rakennettua koko aamuun.

Kauheasti ei ollut ideaa tuossa. Ei mun aamut nyt aivan säännöllisesti ole noin veteliä olleet, mutta turhan usein. You got the point. Siispä tein pieniä pimppauksia ja uudelleen ohjelmoin aamurutiinini.

Uusi tapa
Herätyskellon soitua 9.00 nousen välittömästi istumaan sängylläni. Kelaan läpi päässäni tulevan päivän hauskoja tapahtumia ja onnistumisen kokemuksia. Tässä kohdalla näyttäisi olevan aikamuotovirhe. Onneksi mieli ei tässä kohdalla hoksaa eroa menneen ja kuvitellun välillä. Eli luon päässäni videon parhaasta päivästä ikinä- Fiilistelen pedillä istuen ehkä kymmenen sekuntia päivääni ja lähden nautiskelemaan siitä. Nousen sängyltä, vedän pöksyt jalkaan ja lähden ulos paljasjalkajuoksulle. Muutamaa minuuttia myöhemmin palaan sisälle hörppäämään saviveden.

Mitä luulet kummalla tavalla on parempi olo savivettä ryystäessä?

Tänä aamuna jatkoin vielä harjoittelemalla aurinkotervehdyksiä. Personal trainer Eevi Vepsän tekemä opetusvideo on kyllä sellaista namia, että taidan ottaa tämänkin katselun aamurutiineihin. Hormonitoiminnan aktivoiminen on hyvä tapa laittaa vireystila kohdalleen :)Rutiinien muuttamisesta tulee hauska peli, kun käyttää vähän luovuuttaa ja laittaa värikynää elämään!

13 kommenttia:

 1. Täytyypä ottaa itsekin aamurutiiniksi. Pahimmillaan torkkuiluni ovat kestäneet useita tunteja. Olen huomannut, että jos en tee päätöstä illalla heräämisestä aamulla tiettyyn aikaan, en pysty heräämään heti.

  Mitäs tuo savivesi on?

  VastaaPoista
 2. Hieno postaus! Ja aurinkotervehdykset on ihan paras tapa aloittaa aamu. Tässä linkki Dashaman videoon. Dashama selittää vaiheet tosi tarkasti ja selkeästi. =)

  http://www.youtube.com/watch?v=yuvfHTaftLQ

  VastaaPoista
 3. Tässä toinen, vähän haastavampi variaatio Surya Namaskarista. Kun perusteet on oppinut, sarjaa voi varioida mielensä mukaan riippuen haluaako kehittää voimaa vai notkeutta vaik kenties sekä että. Enjoy! =)

  http://www.youtube.com/watch?v=3Yrp9wBQGzo

  Vitsi tulipa muuten mieleen, että pitäisiköhän alkaa itsekin tehdä joogavideoita...

  VastaaPoista
 4. Hihii :) aamuherääminen helpottuu myös seuraavalla kikalla: kun kello soi kuvittele heti vaikka Jenni vartiais kuoro laulamaan nimeäs hempeesti. Myös hymyileminen myös heti ensimmäseks kannattaa -> hyvät aivokemikaalitni kaikki on hauskempaa ja helpompaa :) ite myös valmistaudun aamuun jo illalla silleen et sanon mielessäni " herään huomenna virkeänä ja energisenä, kiitos" :) ja aurinkotervehdys on ihan huipputapa herättää keho, oli syy sit mikä hyvänsä..

  VastaaPoista
 5. Saven juominen puhdistaa elimistöä. Sitoo itseensä myrkkyjä, joita yön aikana kehon puhdistuessa lähtee liikkeelle. Sitä löytää luontaistuotekaupoista. Omani on Green clay merkkiä.

  Eevi toi on kyllä totta, että kannattaa varsinkin alkuvaiheessa illalla hieman muistuttaa itseään niistä aamurutiineista =)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Eevi mainiosta vinkistä! Vähän tuunaan sitä ni rupean tästä lähtien visioimaan Ed Harcourtin ja Jeff Buckleyn äänellä varustettujen Johnny Depp kloonien kuoron mua herättelemään. Johan tulee hymy kasvoille ja päivään virtaa! =)

  VastaaPoista
 7. Kannattaako savivettä juoda aamulla ihan normaalin luomuun ja superfoodeihin painottuneen ruokavalion kanssa, sillä luin että öljyjen vaikuttaessa savi ei käyttäydy elimistössä aivan toivotulla tavalla, se jotenkin paakkuuntuu jos oikein muistan. Luinkohan mä tuon juuri Green Clayn kotisivuilta... anyway, jos aamulla ei saviveden kanssa ota mitään muuta niin voiko myöhemmin päivällä syödä niin paljon rasvoja ml. oliiviöljyä kuin mieli tekee?

  VastaaPoista
 8. On muuten jännä, että kun kehon käskee herätä kello 6 aamulla, se tosiaankin ainakin mun tapauksessa toimi. Jostain kirjasta senkin luin. Eli itsesuggestiota vaan kehiin, niin kaikista päivistä tulee paras ikinä ;)

  VastaaPoista
 9. Silloin kun kävin aamulenkillä, toimi seuraava setti hyvin: illalla lenkkivermeet valmiiksi nippuun ja herätyskello soimaan toiselle puolelle kämppää. :)

  VastaaPoista
 10. Riina noinhan se homma toimii. Mieleen pystyy ohjelmoimaan juttuja. Vaatii toisilla kyllä enemmän harjoitusta. Itse olen vielä toistaiseksi herätyskellon orja.

  Miksi mennyt aikamuoto Antti? Jos olet jo kerran luonut itsellesi hyvän rutiinin, niin eikö sen palauttaminen olisi aika helppoa. Vai oletko korvannut hyvän lenkkirutiinisi jollakin vielä päräyttävämmällä aamukombolla..?

  VastaaPoista
 11. Kun on saanut itsensä pihalle minuutin sisällä heräämisestä tuntuu aika saakelin hyvältä vetää ensin vaan muutamat syvähengitykset fiilistellen ilman raikkautta. Sitten pienet hölkkäilyt ja virkistyneenä takaisin sisälle.

  VastaaPoista
 12. Kävin aamulenkillä silloin kun tuli treenailtua enemmän ja aamulla oli välillä hankala päästä sängystä ylös. Kevyt aamulenkki avasi paikat ja illalla oli taas helpompi treenata.

  Nykyään ajoissa nouseminen sujuu vaivattomammin, kun olen keskittynyt laatuun myös treenaamisessa. Vähemmän, mutta parempia treenejä. Tällöin myös lihashuollon tarve on vähentynyt.

  VastaaPoista
 13. Ai Pessi säkin oot alottanut nyt paljasjalkajuoksut ulkona! Me too! Meikän aamurutiini: Visiointi + kiitollisuus ja litra vettä + 5 min paljasjalkajuoksua, sit popit täysille ja 5 minuuttia joogaa + 5 minuttia trampoliinilla+ 5 minuuttia erilaisii liikkeitä gymstickin jumppanauhoilla + 50 punnerrusta + 50 vatsaa + 50 kyykkyä + 15 min erilaisia joogaliikkeitä/venyttelyä + asennesuihku!

  Ja valmiina uuteen päivään :)

  VastaaPoista