torstai 4. marraskuuta 2010

Smoothiekeskeistä elämää

Elämä on tällä hetkellä hieman smoothiekeskeistä.

Olin Myway messuilla tiistain ja keskiviikon esittelemässä Smootilan toimintaa nuorisolle. Todella hauskaa puhua nuorille ravintojutuista. Suhtautumistapa oli miellyttävän avoin.

Kävin kartoittamassa myös suurimpien puolueiden pisteet ja voin paljastaa yhden poliittisen totuuden. Eniten pihalla on SDP. No en kyllä oikeasti tiedä noista, mutta heräsi kierroksella muutama ajatus.

Menin jokaisen puolueen pisteelle kyselemään edustajien näkemyksiä yhteiskunnasta. Yksi yhteinen piirre heissä häiritsi, joka kärjistyi SDP:n pisteellä. Nuori puheenjohtaja tittelin saavuttanut nainen alkoi hillittömän savustuksen. Kun esitin hieman kysymyksiä, näkemyksiäni ja yritin herätellä keskustelua puheenjohtaja keskittyi ainoastaan vaahtoamaan oman kantansa oikeellisuudesta.

Teen saman virheen usein innostuksissani. Enkä usko, että olemme demarinaisen kanssa ainoita. Aliarvioimme keskustelukumppanimme ja yritämme myydä tälle omat ajatuksemme kuuntelematta toisen näkemyksiä. Jäämme samalla paljosta opista paitsi.

Ei kannata pelätä mielipiteensä ja uskomustensa muuttamista. Jos haluat vaikuttaa toisiin ihmisiin ja tähän maailmaan, sun pitää olla valmis kyseenalaistamaan omat näkemyksesi ja myöntämään olleesi väärässä. Ei siihen kuole. Hetkellisesti kirpaisee, mutta lopulta vahvistaa.

Teki se demari muutakin kurjaa. Loukkasi nimittäin yrittäjähabitustani. Hän kertoi SDP:n olevan pienyrittäjien puolella. Pienyrittäjät olivat hänen mielestään yhtä lailla duunareita kuin toisten työssä käyvät. Demari oli ehdottomasti sitä mieltä, että olen pienyrittäjä. Yritin kertoa, etten ole pienyrittäjä, koska pien on höpsö termi, joka ei kuvaa oikeaa yrittämistä. Pienyrittäjä on työntekijä, joka on itsellään töissä.

Minä olen yrittäjä. Liiketoimintani on vielä pientä, mutta tavoitteeni suuria. Moni pienen yrityksen omistaja on yrityksensä kasvun ainoa este. Siinä on se pien(ajattelu). Minä teen kaiken asenteella luodaan itselle työpaikka. Minä luon toimialani uudet pelisäännöt asenteella luodaan muillekin työpaikkoja.

Ehtii pohtia tällaisiakin kun herää aikaisin. Unirytmikokeilu on siisti juttu. Nyt loppu jargonit ja lähdetään kattoo Wolfee. Tulkaahan lukijat nykimään hihasta. Maanantaina aukeaa Shasa kello 10. Nyt on paljon jänniä asioita elämässä.

8 kommenttia:

 1. Mikä on Smootila? :) ..kuullostaa jo valmiiksi hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Shasa on meidän yritys ja Smootila on toimiala. Keksittiin oma toimiala, kun vanhat kuullosti tylsille :) Meidän missio on tehdä Suomesta maailman tervein kansa ikinä. Facebookista voit tsekkailla lisää http://www.facebook.com/smootila

  VastaaPoista
 3. Näin vanhana akkana on tosi mieletöntä lukea fiksujen, aikaansaavien ja omilla aivoillaan ajattelevien nuorten ajatuksia. Ihan loistavaa!

  VastaaPoista
 4. Sanottakoon sen demarinuoren ja muidenkin puolueaktiivien puolustukseksi, että jos on tekeen vaalityötä ja joku tulee kyseleen poliittisista kannoista niin minusta on kai ihan asiaankuuluvaa kertoa niistä eikä varsinaisesti pyrkiä saamaan uusia ideoita ja kehittämään siltä seisomalta uutta ohjelmaa.

  Eikä minusta ole kohtuullista loukkaantua jos joku sanoo pienyrittäjäksi kun työllistät itsesi ja vain itsesi yrityksessäsi. Tai siis pienyrittäjyys on vakiintunut termi kuvaamaan sellaista tilannetta, ja harva ajattelee sen herättävän mitään ikäviä mielleyhtymiä.  Joka tapauksessa voin onnitella terävästä poliittisesta analyysista: SDP on todellakin ihan kujalla ja Suomen poliittisen tilanteen saa tiivistettyä aika hyvin lauseeseen "eniten pihalla on SDP."

  VastaaPoista
 5. En ehkä loukkaantunut siitä pienyrittäjäkommentista, vaan tympäännyin yhteen näkökulmaan jämähtämisestä. Olen Tiimiakatemian itseoppimisen aivopesulassa saanut sellaisen kuvan maailmasta, että oppiminen ei tapahdu kaatamalla tietoa päähän. Ei opettajan eikä edes koulujärjestelmämme kangistaman poliitikon toimesta.

  Parempi minun pysyä kaukana instituutioista ja politiikasta. Parasta politiikkaa on maailman muuttaminen paremmaksi viemällä hyviä asioita eteenpäin. Mun näkökulmasta maailmanpelastamismissiolla tehtävä liiketoiminta on siihen paras keino. Maailman pelastaminen on hyvä integroida myös omaan elämäntehtävään. Pelastustoimien aloittaminen kannattaa aloittaa omasta mielestä ja ruumiista.

  VastaaPoista
 6. Amen silmien (ja korvien) auki pitämiselle!

  P.S. Onnea ja menestystä uudelle yritykselle! Jyppilään palatessa täytynee tulla katsastamaan. :)

  VastaaPoista