tiistai 11. toukokuuta 2010

Ravinnon parantamisen aloittaminen

Keskustellessani erään luontaistuotekauppiaan kanssa superfoodeista, hän ei vaikuttanut kovin innokkaalta. Häntä hiersi se, että ihmiset alkavat ostaa hienoja superfoodeja niiden seksikkäiden ominaisuuksien vuoksi. Lisäksi on vielä ne kaikki tyypit, jotka hehkuttavat niiden etuja ja ovat tietävinään niistä kaiken. Superfoodien myynti oli hänelle pakollinen paha. Liian trendikästä.

Helpoin tapa parantaa ruokavaliota on lisätä siihen parhaita juttuja. Massan kasvattajan kannalta paras ravintolisä on kreatiini, urheilijalle ehkä msm. Kuullosti siisteimmältä sitten parempi vireystila, seksuaalinen halukkuus tai notkeammat lihakset niin nopeimmat tulokset saa superfoodeilla.

Kerran supereista hyödyttyäsi alat todennäköisesti kiinnostua terveydestä kokonaisvaltaisesti. Alkaa se pastan vaihtaminen salaattiin kiinnostaa. Onko siis lopulta merkitystä, mistä lähdit liikkeelle?

Laurin ensimmäinen valinta oli msm- jauhe notkistamaan lihaksia. Sen nauttimisen avuksi agavesiirappia ja imeytymistä edistämään sitruunaa.

Aloittelijan aamuvesi

(laatusuolaa)
1tl msm
vettä
agavea
sitruunamehua

Vettä, sitruunaa ja siirappia kannattaa laittaa niin paljon, että varmasti maistuu hyvälle.

4 kommenttia:

 1. Muuten, lukaisin jutun tuosta agavesta:
  http://elamakasissamme.blogspot.com/2010/05/agave-nektarin-fruktoosi.html

  VastaaPoista
 2. Olen lukenut artikkelin. Artikkelin pääsanoma oli sokerien kokonaismäärän vähentämisessä, etenkin fruktoosin. On luomutuotettu agavesiirappi terveellisempi ja maistuvampi vaihtoehto kuin valkoinen sokeri, mutta toki parempiakin vaihtoehtoja löytyy. Itse käytän luomutuotettua suomalaista hunajaa.

  Jostakin se makeutus on saatava.

  VastaaPoista
 3. "Massan kasvattajan kannalta paras ravintolisä on kreatiini, urheilijalle ehkä msm."

  En ole oikein koskaan ymmärtänyt tuota MSMn hehkutusta, etenkään raakaravintopiireissä. Kyseessähän ei todellakaan ole mikään luonnon kokonainen ruoka. Lisäksi ko. aineen positiivisista vaikutuksista ei löydy oikein mitään vedenpitävää tutkimusnäyttöä. Jotain epämääräistä hyötyä MSMllä voi olla osteoartriitin hoidossa, mutta tutkimusnäyttö on tältäkin osin hiukan haparoivaa.

  Samaan tarkoitukseen löytyy eräs hyvinkin yksinkertainen kokonainen ruoka: luuliemi.

  VastaaPoista
 4. Täytynee tutustua kyseisen ruoan valmistukseen. Käytön helppous on innokkuuttani vähentävä tekijä. Käytän ruoan valmistukseen harvoin yli viittä minuuttia.

  Esitettämistäni näkemyksistä ei välttämättä löydy tutkimusnäyttöä. Jos msm toimii, niin se riittää minulle.

  VastaaPoista