perjantai 14. toukokuuta 2010

Lopulta luonnollisuus voittaa

Luolamiehen ensimmäinen juoksukilpailu ei aivan päättynyt voittoon (aika 45min). Mutta se ei olekaan oikeasti olennaista. Pysyn luikkujen vauhdissa ja haastan köntit voimassa. Treenatessa omaa fysiikkaa ilman kilpailutavoitteita välimalli toimii. Luolamiehelle luonnollisin vaihtoehto on pitää kaikki osa-alueet kunnossa.

Kävin siis starttaamassa yhteistyön Feelmaxin kanssa. Heidän tuotteensa tulee mullistamaan juoksujalkinemarkkinat. Isot brändit tulevat pian kehittämään omat versionsa luonnonmukaisista kengistä. Jo nyt huippujuoksijat jenkeissä ovat alkaneet löytää tuotteen etuja. Usain Boltin salaisuushan on paljasjalkaharjoittelussa.

Mikä siinä peruslenkkarissa muka on vikana? Se pehmentää. Se vie jalalta oikeuden tehdä sille kuuluva työ. Seurauksena voimakas rasitus polviin, lonkkiin ja selkään. Ostos- tvstä tutut juoksijan sudenkuopat.

En ole Suomen ainut jalkapalloilija, joka pitää nivelensä terveenä treenaamalla Feelmaxeilla. Se toinen on Jari Litmanen.

Viidakkomies ja Luolamies tulevat yhdessä huolehtimaan siitä, että Feelmax saavuttaa Leimahduspisteen. Sen jälkeen ilmiö leviää räjähdysmäisesti.

Kaikki tulee lähiaikoina muuttumaan luonnonmukaisempaan suuntaan. Miten vastaamme tähän huutoon? Miten sinun toimialallasi voisi saada kilpailuetua katsomalla reilusti taaksepäin? Tai harjoittelussasi?

Luonnonmukaisuudesta on etua kaikille. Kaikki menestyvät yritykset tulevat jatkossa toimimaan eettisesti. Konsulteilla on nyt oiva tilaisuus vaihtaa vihreä puku päälle ja tuplata palkkapyyntö. Jonkun pitäisi opettaa heille yrityksille aitoutta. Kaikki likaisuudet tulevat kuitenkin ilmi jossain vaiheessa.

Skenaario Saarioisesta. Jos he kääntäisivät tuotekehityksen suunnan eineksistä oikeaan ruokaan, mitä tapahtuisi.

Yhteistyökumppanit hämmästyisivät.
Työntekijöitä pitäisi kouluttaa ja järjestelmiä muuttaa. Hirveästi kuluja.

Worst case. Asiakkaat eivät löytäisi luonnollista ravintoa. Luomulihat mätänisivät hyllyyn. Kumilätyn paluu ja keinoruokaruletti takaisin pyörimään.

Best case. Ylivoimainen muuttuvien markkinoiden haltuunotto. Suomalaiset siirtyisivät yhä enemmän luonnolliseen ruokaan. Asiakkaat olisivat tyytyväisiä. "Ostetaan tuota luomua, kun on niin halpaakin nykyään".

Meidät on rakennettu luolamieselämään. Teollisia tuotteita ei ole kehitetty meidän todellisiin tarpeisiimme, vaan ajamaan meidät vääristyneeseen kierteeseen.

Hyvää ja luonnollisista riittää kaikille. Maailmasta tulee yltäkylläinen, kun voimavarojen haaskaus lopetetaan. Jokaisella luolamiesvalinnalla olemme askeleen lähempänä Paratiisia.

1 kommentti:

  1. Jea!
    Multa tulee aihetta täydentävää videopostausta illalla klo 21.00!

    Great stuff.. Pessi does it again..

    VastaaPoista