lauantai 15. toukokuuta 2010

Elämä haltuun

Siisteintä mitä elämällään voi tehdä, on ottaa se täydelliseen hallintaan. Päättää itse, mihin suuntaan se etenee.

Suunnan määrittely on jo itsessään hauskaa. Kun ensimmäistä kertaa ajattelee todella siistejä mahdollisuuksia, mitä maailmalla on tarjota. Ollin hyvän elämän kartta on siihen loistava apuväline.

Mikä on ruokavalion muuttamisen jälkeen tehokkain tapa parantua vakavasta sairaudesta? Muiden auttaminen. Kun pitkäaikaissairaan elämä saa todella suuren merkityksen muiden tukemisesta, hänen elimistönsä ei suostu luovuttamaan. Kun voinnin suremisen tilalle tarjotaan jotain tärkeämpää, ihminen ei suostu luovuttamaan.

Tästä aasinsiltana maailman helpoin keino vapautua mistä tahansa addiktiosta. Korvaa se paremmalla.

Vaihda rööki nuuskaan. Vaihda nuuska purkkaan. Vaihda purkka supernaposteltaviin.

Vaihda Fazerin sininen kotoiseen raakasuklaaseen.

Tai kuten minun tapauksessani, uhkapelit unelmiin.

Uhkapelaaminen oli minulle tärkeä harrastus. Harmitonta pikku pahaa, joka vei keskittymiseni ehkä 20 tuntia viikossa. Kuluja tuli tuhansia euroja vuodessa.

Yritin lopettaa tai vähentää monta kertaa lupaamalla itselleni, "En enää pelaa uhkapelejä". Didn´t work. Yritin myös luvata tyttöystävälleni. Didn´t work either.

Kun tajusin nostaa rimaani radikaalisti, niin pelit jäivät.

20 tuntia viikossa työskentelyä omien unelmien eteen. Vaikka tekniikat olisivat kuinka surkeita, niin tuloksia tulee.

Yrityksessämme lukkoon lyöty 2012 tammikuussa alkava maailmanympärysmatka toimi motivaation herättäjänä. Tajusin, että voin tehdä siitä hieman siistimmän kuin on totuttu. Päätin hoitaa asiani niin, ettei tarvitse tulla takaisin.

Little cash flow wherever I am. Vuonna 2012 olen sellaisessa tilanteessa, ettei tarvitse palata Suomeen tusinatradenomina etsimään hanttihommia. Vai olisiko järkeä tehdä 3,5 vuotta töitä yrityksessä ja tuhlata kaikki elämällä seitsemän viikkoa kuin miljonääri? Tavoitteet selkeiksi ja esteet pois niin voin elää kuin miljonääri lopun elämääni.

Järjestän asiani niin, että talous pysyy kunnossa missä tahansa.

Ainiin, samalla kun lopetin uhkapelit ja innostuin omien unelmien eteen työskentelystä olinkin yllättäen kiireinen. Paljon miedommatkin paheet väistyivät. Enkä ole ikävöinyt.

Tänne tulen kirjoittamaan yhä enemmän yrittäjyyteen liittyvistä asioista. Yrittäjyys on hyvä tapa elää. Unelmaduunissa olet harvoin muualla kuin itsesi työnantajana. Elämä on omassa hallinnassa.

8 kommenttia:

 1. Ja btw jos satut olemaan esim paratiisissa eli Balilla, yllätyt miten pieni cash flow riittää paratiisielämään.

  Ei sulla siihen vuotta mene :)
  Maksimissaan puoli (jos kaikki menee ihan perseelleen).

  VastaaPoista
 2. "Olli Posti kirjoitti... Ja btw jos satut olemaan esim paratiisissa eli Balilla, yllätyt miten pieni cash flow riittää paratiisielämään."

  Onko "menestystä" tehdä Suomessa rahaa ja siirtyä köyhään valtioon elämään herroiksi? Ensin vastustetaan oravanpyörää, mutta kun tämä oravanpyörä tarjoaa täysin vääristyneen rahatalousjärjestelmän kautta epätasa-arvoisen asetelman, jossa voidaan hyötyä muiden köyhyydestä, niin kyllä kelpaa!

  VastaaPoista
 3. Niillekö ei sun raha kelpaa?
  Onko ne vauraampia jos et mee sinne?

  VastaaPoista
 4. Niin, kyllähän se kannattaa tukea myös hikipajatuotantoa. Ilman tätä ystävällistä riistoa ihmisillä ei olisi työpaikkoja ollenkaan, eikö vain?

  VastaaPoista
 5. Jos muuttaa asumaan köyhään maahan niin, onko se jotenkin enemmän riistoa kuin käyttää täällä niitä hikipajatuotteita??

  Myös Balilla voi tehdä hyvää. Todelliset menestyjät luovat lisäarvoa ympärilleen kaikkialla.

  Keskityttäisiinkö kaikki siihen lisäarvon luontiin, eikä keskinäiseen viisasteluun?

  Jussi sulla on tosi hyvä blogi.

  VastaaPoista
 6. Pessi:
  Selevennykseksi, mun kommenttien kritiikki oli osoitettu Olli Postin kommenttia kohtaan. Ei niinkään tähän postaukseen.

  Mitä tulee riistoon: annoin esimerkin hikipajoista, koska niitä puolustellaan juuri samalla argumentilla, jolla Posti puolusteli hyötymatkailuvisiotaan.

  Mutta joo, ehkä parempi keskittyä niihin hyviin juttuihin eikä kädenvääntöön. :)

  VastaaPoista